Българската сцена за дигитално изкуство и виртуални реалности ще бъде разтресена от един нов феномен, който се появи в дигиталното и физическо пространство!

Киберсектор е едно от новите интригуващи начинания на Иван Триде (@ivan.tride), заедно с неговия екип от Мирослав Иванов (@miroslav.iv) и Александър Скерлев (@zikwaga_). Като майстори в дигиталното изкуство, те са известни като едни от най-добрите в България в своята област, работейки с редица комерсиални и световно известни брандове, музикални изпълнители и артисти.

Oтскоро си имат студио, което се намира в центъра на Пловдив! Освен, че ще използват Kibersektor като офис за работа, екипът сега разширява фокуса си към изграждането му като бранд, съсредоточен около разширяването на кибер културата в тяхната общност. Пространството ще бъде домакин на тематични private събития, мини-курсове, изложби и арт инсталации. Ще бъде отворено и за посетители, но само чрез специални покани. Четете по-надолу, ако искате да разберете как и вие можете да се телепортирате в тяхната реалност!

Снимките от откриването на Kibersektor достатъчно добре показват умелата работа на момчетата и забавлението, което ни очаква там. Кадрите са на реални хора, но ефекта им е засилен чрез изкуствен интелект. Момчетата споделят, че възнамеряват да използват този метод за тунинговане на outfits & environment за всичките си гости, за да изглежда сякаш като идват в Киберсектор попадат наистина в различна реалност.

Срещаме се с IVAN TRIDE за малко повече подробности около работата му и идеята за новото пространство.

След като превъртях фрийлансинга от вкъщи, почувствах нуждата да създам ново пространство, където с екипа ми да работим заедно и да се срещаме и споделяме изкуството си наживо с нашата общност.

- IVAN TRIDE

Затова докато повечето почиваха, той цяло лято устремено отдели няколко активни месеца в боядисване, обзавеждане и оборудване на Kibersektor с невероятно внимание към детайла, документирайки всички стъпки от процеса в своите инстаграм канали.

Искам Киберсектор да се превърне в първото нещо, с което хората асоциират дигиталните арт иновации. И като ни дойдат на гости тотално да забравят къде се намират!

Студиото също така ще се използва като шоурум за AR и VR, където ще можете да се потопите в невероятни иновативни XR технологии и различни реалности, създадени от екипа. Дните на ‘отворените врати’ и достъпа до събитията ще бъдат обявявани и контролирани в специалната секция за ‘събития’, която можете да откриете в техния дискорд канал - @kibersektor.community.

Едно от първите уникални преживявания, които общността на Киберсектор ще може да изпита, е първият по рода си български музикален албум, представен като VR изживяване. То е изцяло създадено от екипа на Киберсектор, произлязъл от конкурса „Най-добра българска научно-фантастична песен“, който Ivan Tride организира през лятото на 2021 г.

Над 100 участници кандидатстваха със свои песни, а 15 победители от тях ще бъдат включени в уникалното преживяване - КИБЕРХРАМЪТ. До това преживяване хората ще могат да се докоснат в нашия офис, където ще им го пускаме. Ще бъде все едно отиваш на театър, ескейп-стая или концерт - потапяш се изцяло в изживяването чрез VR.

Имайки поглед над музикалната индустрия от дългогодишния си опит в работа с артисти, Иван сподели, че нон-стоп се старае да експериментира с нови неща и да разширява границите на познатото и общо-приетото. Преди по-малко от година той създаде първия по рода си AR музикален player, който получи широко признание и беше представен от Facebook в Meta for Business.

Малко след това Иван направи такъв player и за един от най-големите си клиенти от щатите - NGHTMRE.

Супер горд съм, че идеите ми намират такова приложение, както в случая с NGHTMRE - във флаер беше скрит тайния AR музикален плейър, зареден с 4 неиздавани трака от новия му албум и първите 500 човека, които си купиха мърч на събитието получиха флаера, от където могат да слушат песните, преди албума да бъде издаден официално!
Киберхрамът ще бъде новата невиждана революция. Всичко, в което сме добри - събрахме в едно. Хората не знаят какво ги чака...! Нямам търпение да покажем нашата визия за един музикален албум от бъдещето!