Регистрацията за 11-тото издание на Wings for Life World Run е официално отворена. В неделя, 5 май 2024 г., в 14:00 ч. локално време, бегачи и хора в инвалидни колички от цял свят ще застанат на стартовата линия, за да се включат в уникалния формат. Сто процента от стартовите такси отиват за намиране на лек за хора с гръбначни увреждания. За първа година всеки регистрирал се ще получи тениска Wings for Life World Run, специално предоставена от Adidas, както и 6-месечен премиум достъп до платоформата за тренировки Adidas Running App.

Независимо дали участниците тичат, бутат се в инвалидна количка или просто ходят, всички в Wings for Life World Run стартират в един и същи момент в повече от 158 държави по света.
Wings for Life World Run e единственото събитие, в което участниците не тичат към финалната линия, а бягат от нея. Виртуална кола-преследвач тръгва след участниците 30 минути след старта на бягането. Когато тази движеща се финална линия премине покрай вас, състезанието е завършило, а последният хванат мъж и жена са обявени за световни шампиони.

Глобалните организатори на събитието отбелязват, че:

"Форматът на движещата се финална линия означава, че всеки, независимо от нивото на физическата му подготовка, може да бъде сигурен, че ще завърши състезанието. Всичко, което трябва да направите, е да стартирате!"

Тъй като 100 % от таксите за участие и даренията отиват за изследвания на гръбначния мозък, всички участници допринасят за намирането на лек за хора с гръбначни увреждания.

"Толкова съм развълнуван и вярвям, че ще можем да направим нещо велико заедно през 2024 г."

, казва Колин Джаксън, бивш елитен британски състезател по бягане с препятствия и международен спортен директор на събитието.

"В предишното издание на Wings for Life World Run имахме рекорден брой участници и целта ни е да видим още повече хора на стартовата линия през май 2024."


2023-та година бележи рекорден брой участници - 206 728 човека от 192 националности и 158 държави вървят, бягат или се бутат, за да изпреварят колата-преследвач.

Колин Джаксън добавя:

"Развълнувани сме, че това е най-голямото събитие за бягане в света и сме изключително горди с нашите участници, защото всяка нова регистрация носи истинска надежда на всички, засегнати от увреждане на гръбначния мозък."

Световното бягане Wings for Life е достъпно за всички благодарение на Wings for Life World Run App. Всеки може да дари и да се включи, независимо от локацията си през приложението. Индивидуалните резултати се отчитат в глобалното класиране директно в аpp-а.

Участниците в България могат да се включат виртуално с помощта на приложението където и да са или да се присъединят към някое от организираните бягания в София или Варна. До деня на състезанието се очаква да се добавят още организирани бягания в Пловдив, Бургас, Велико Търново и Русе.

От първото издание на Wings for Life World Run през 2014 г. досега събитието е събрало над 43,8 милиона евро, като 1 293 716 регистрирани участници са изминали 11 839 989 км в над 195 държави на всички седем континента.

В България цената за участие през 2024 г. ще бъде 10EUR. Събитието е основния източник за набиране на средства за фондацията с нестопанска цел Wings for Life, която финансира изследвания и клинични експериментни на гръбначния мозък.

Всеки, който се регистрира - без значение къде и как е решил да бяга - ще получи тениска на Wings for Life World Run предоставена от Adidas, както и 6-месечен премиум достъп до плагформата за тренировки Adidas Running App.


Виж повече информация и избери своя отбор в страницата на събитието:
ТУК