Миналата година ти разказахме за CONVERSE RENEW – една от най-важните стъпки на бранда към един по-добър и по-устойчив начин на живот. Чрез преправяне на плетените им материи и повторно използване на различни материали, останали от производствения процес, CONVERSE се доближават всеки ден все повече до бъдеще с нулев отпадък. Спазвайки своето обещание, тази година брандът празнува най-важното качество за един чифт обувки – комфортът.

Нека се съгласим – било то спорт, за бягане или просто за ходене, едно от основните неща, които търсим в една обувка е именно колко удобна е тя. Това е и първият въпрос, който питаме някой приятел, когато го видим с готини нови кецове – удобни ли са? Разбира се, случва се и да сгрешим понякога, да се подведем по това, колко добре изглежда една обувка и в последствие, след като изхарчим определена сума пари, да разберем колко неудобна всъщност е тя. Често този чифт се озовава обратно в кутията и рядко вижда бял свят след това.

За щастие CONVERSE нямат този проблем. Често моделите им са спрягани за едни от най-леките и най-удобни обувки, а самият факт, че Chuck Taylor All Star десетилетия наред е една от най-популярните и предпочитани обувки в световен мащаб, говори достатъчно. С развитието на дизайна, технологията на производство и създаването на нови, по-устойчиви и по-издръжливи на теста на времето материали, брандът все повече се стреми да подобрява своите продукти. Виден пример за това са новите дамски CONVERSE RUN STAR MOTION и мъжките CONVERSE CHUCK 70 AT CX.

CONVERSE RUN STAR MOTION: FUTURE FORWARD


Забрави всичко, което знаеш за формите… И за платформите. Моделът RUN STAR MOTION събира в себе си ДНК-то на класическите CONVERSE кецове, успешно съчетано с ултра модерната и иновативна CX подметка, за да разбие тотално представите и очакванията за обувките с дебели подметки. Линиите в дизайна на модела са препратка към успешната преливка между спорт и висша мода. Горната част на обувката, изработена от висококачествен плат от 100% органичен памук, дава перфектен завършек на този неустоим силует.


CONVERSE CHUCK 70 AT CX: EXPLORE COMFORT


CONVERSE CHUCK 70 AT CX е правилният избор за креативния градски изследовател. Дизайнът и цветовете са внимателно подбрани, за да придадат усещането за висока мъжка обувка с модерен туист. Памучният плат осигурява издръжливост, а силуетът на емблематичния CHUCK 70 излъчва стил, типичен за авантюристичния градски номад. Черешката на тортата е специалната подметка от CX пяна със запомнящ се дизайн, която осигурява удобство при всяко движение и всяко приключение.


За да отпразнуват комфорта, CONVERSE и BUZZ обединяват сили за първия в България COMFORT CORNER. За целта двата бранда те канят на специално поп-ъп събитие на ниво 1 в Paradise Center на 22 и 23 април. Всеки посетител ще може да се запознае отблизо с най-удобните модели на CONVERSE и сам да се увери в удобството на обувките с емблематичната CX пяна. Платнени чанти, цветни връзки и ваучер за намаление в магазините на BUZZ са само част от изненадите, които са ни подготвили, а един от споделилите снимка от събитието в Instagram с #conversexbuzzsofia, ще има възможността да спечели чифт CONVERSE. Музикалната селекция ще е от добре познатите повелители на саунда SILLIA и MARRTOM, които ще ни разкършат от бенгъри, ез южуъл.
Запази си датите и те чакаме там!