Скоро ти разказахме за CONVERSE RENEW - голямата стъпка напред от страна на марката към един по-добър и по-устойчив начин на живот и на производство. Чрез преправяне на различни материи и повторно използване на остатъчни материали от производствения процес, марката с всеки ден се доближава към бъдеще с нулев отпадък. Инициативата се заражда през 2019 г., но благодарение на нея все повече нови и иновативни продукти намират своето място в продуктовия каталог на CONVERSE. RENEW Chuck Taylor All Star Crater с поне 12% рециклирана гума в подметката и RENEW Chuck 70 с плат, създаден от 100% рециклиран полиетиленов терефталат са само една малка част от тях. 

На световно ниво кампанията по случай новата колекция класически модели беше приета с отворени обятия и пожъна страхотен успех, особено сред по-младата аудитория, която продължава да доказва, че е все по-целеустремена към това да живее в един по-добър и по-чист свят.

У нас мисията на CONVERSE RENEW имаше целта не само да вдъхнови хората да пазаруват устойчиво и с мисъл за околната среда, но и да им покаже, че с минимални усилия могат да дадат шанс за втори живот на старите си обувки. По този начин те ще могат да помогнат за намаляване на изразходването на по-малко природни ресурси, които се използват в производствения процес за един чифт нови кецове, като същевременно дарят с още малко любов старите си такива.

За целта от марката създадоха специален поп-ъп шоп под името RENEW LAB на едно от най-оживените места в София – площада пред НДК. „Лабораторията“ беше свободна посетители в рамките на 3 дни – от 20 до 22 май и включваше кът, в който минувачите можеха да разгледат новата колекция от серията CONVERSE RENEW и специално място под надслов „Older Chucks, Better Planet”, където всеки желаещ можеше да остави своите стари CONVERSE Chuck Taylor да бъдат почистени и освежени, благодарение на момчетата от Чисти обувки. От колоните през целия уикенд звучаха ритми, селектирани от едни от най-видните и актуални имена на локалната клубна сцена – Marten Roberto, Sillia и DoLittle. 

Хиляди души посетиха тридневния поп-ъп шоп, а над 160 чифта обувки бяха почистени и им беше вдъхнат нов живот. Към инициативата на CONVERSE се присъединиха, както офлайн на място, така и онлайн, редица познати лица от спорта и интернет пространството. Всеки желаещ имаше възможността да се снима в специалния RENEW LAB кът и да качи снимка в своя Instagram профил с хаштаг #RenewLabxSofia. За всички участници имаше и специални подаръци от CONVERSE, а трима щастливци ще спечелят чисто нов чифт обувки от колекцията.

Ние вярваме в мисията на CONVERSE и приветстваме с радост инициативи, които целят да подобрят не само нашия личен начин на живот, но и този на планетата ни. Вярваме, че всеки един от нас може да допринесе, дори и с малко, да вървим заедно в правилната посока.