Галерия Интро закрива проекта „Заряд“ на 20.06.2020 г. (събота) със следобедно събитие и музика от CHIP & DALE (Васил Владимиров и Ивайло Минчев). Авторите на изложбата са Албена Лимони, Костадин Кокаланов и Никола Николов, които създадоха две графични композиции от интерпретации на кирилски знаци, оформени в пропорциите настените.

Тримата имат професионален интерес към графиченият дизайн, изкуство на буквата, печатните медии и илюстрацията. Заради това и този проект "Заряд", като странична инициатива от работните им задачи, е под тази форма - свободни композиции, интерпретиращи кирилските знаци върху стените на галерията и печатните материали, които са специално подготвени за закриването. Първоначалната идея на екипа е проекта да е издържан изцяло в черно-бяло, символизирайки поблясваща светлина в мрачна среда, но в последствие решават да добавят изкрящи, активни цветове на печатните материали - неоново розово, златно, ултра-марин, наситено лилаво-червено, студено тъмно сиво.

Гледаме и да се пазим от думата "изложба", защото не сме художници, а по-точната дума е "проект". "Заряд" е донякъде начинът, по който графични дизайнери се забавляват в свободното си време.


Фотографи на процеса бяха Михаил Новаков и Марин Кафеджийски от Twin Pickles, а тяхното видео се превърна в част от експозицията, която можете давидите за последно в събота в галерия Интро и ако пожелаете, може да се сдобиете с уникален фрагмент от стените - подформата на картичка, принтове и тениски.