Само преди две седмици художничката Виктория Георгиева-MOUSE направи София с още няколко стени по-красива и преобрази поредния сив и скучен трафопост в центъра на столицата в истинско произведение на изкуството. Талантливата MOUSE имаше честа да закрие тазгодишната поредица на граффопост, която бе белязана само и единствено от женско присъствие.Идеята на MOUSE e да създаде изкуство в контекста на пространството и именно затова включва като една от основните фигури в своя художествен проект изображение, въплъщаващо в себе си образа на силната и благородна жена. Намиращ се в непосредствена близост до статуята "Св. София", стенописът неминуемо носи частица вдъхновение от грандиозната фигура символ на столицата, но пресъздадено по много фин и магичен начин.[gallery ids="https://asphalt.bg/wp-content/uploads/2018/09/MG_6446.jpg|,https://asphalt.bg/wp-content/uploads/2018/09/MG_6466.jpg|,https://asphalt.bg/wp-content/uploads/2018/09/MG_6471.jpg|"]

Детайли от стенописа показват прецизността на художника в изграждане на изображенията. Пъстрите щрихи едновременно допълват и подчертават графичните фигури - нов подход, характеризиращ стила й.

За да добиеш, сам представа за всичко написано виж видеото по-долу.

Видео и монтаж: RustwoСнимки: Михаела ДрагановаПроектът Граффопост на Visionary се случва с подкрепата на Столична Община, програма “Култура”.