В месеца на жената обръщаме внимание именно на нея и една от най-страшните диагнози. Ракът на гърдата е най-често срещаният рак при жените по целия свят. Това е и основната причина за смърт от рак сред жените в световен мащаб. Въпреки високите нива на заболеваемост, в западните страни 89% от жените, диагностицирани с рак на гърдата са все още живи, няколко години след диагнозата си, което се дължи на навременно откриване и лечение.

По случай 8ми март, BRUM Scooters - първата българска компания, оперираща споделени тротинетки на територията на град София, ще пусне в движение 50 розови скутера.

100% от генерирания оборот на розовите превозни средства в периода от 08.03.2020г. до 15.03.2020 г., включително, ще бъде дарен на Фондация “Една от 8”, помагаща на жени, диагностицирани с рак на гърдата.От 8ми март 2020 г., в период от 8 дни, всеки може да помогне на “Една от 8”.

Розовите тротинетки ще бъдат позиционирани в централните части на града, като на самите тях ще има флаери с информация за кампанията.