За никого не е тайна, че участията на адекватни, модерни и актуални изпълнители у нас са изключителна рядкост. Свикнали сме да виждаме повече динозаври на сцената, отколкото артисти, чиито песни са номер 1 в цял свят в момента.

Но в последните 2-3 години това започна да се променя драстично и станахме свидетели, как някои от най-популярните хип-хоп изпълнители в света се раздадоха на макс за българската публика, която пък отвърна със същото. Едни от виновниците за това са YALTA CLUB, които за последната година, освен редица световноизвестни диджеи и продуценти от електронната сцена, бяха домакини и на хитови хип-хоп имена като Lil Pump и Skepta.

YALTA CLUB обаче не са приключили и отново разтърсиха клубната сцена с новината, че специален гост на тазгодишното издание на SOLAR XMASS 2022 на 16 декември ще бъде Central Cee - UK drill изпълнителят, който завладя не само цяла Великобритания със своята музика и свежи лирики, но и целия свят.

От музикален стил, зароден в тъмните квартали на Великобритания driill музиката  светкавично се превърна в един от най-разпознаваемите и най-въртяните музикални стилове в клубовете, по радиото и в интернет пространството… особено в TikTok. Там, където изгрява и звездата на Central Cee.

Още от ранна детска възраст младият drill изпълнител е захласнят по хип-хоп музиката, благодарение на баща си и класици в стила като Notorious B.I.G., 2pac, Wu-Tang Clan и G-Unit. Тогава Central Cee за първи път започва да продуцира собствена музика и да се учи на рап занаят. На 15 години за първи път стъпва в професионално студио, благодарение на свой приятел от училище и записва първите си тракове. Стилът на младия рапър тогава е далеч от това, с което го познаваме днес. Освен американския хип-хоп, негово вдъхновение са и стилове като afrobeat, dancehall, soca и reggae, което прави стилът му уникален и различим от останалите млади рап звезди в страната.

С течение на годините гласът на Central Cee става по-плътен, а текстовете му стават по-разчупени и с много повече смисъл. Естественият път на кариерата му го срещата с менижъра му YB през 2018 г., който помага за неговото развитие. През 2020 г., autotune-ът в песните му отпада, а истинският му глас е точно това, което феновете търсят. Начинът му на рапиране и нещата, за които говори, правят музиката му по-достъпна и аудиторията му започва да расте всеки ден. През юни месец на същата година излиза и първият му истински хит - “Day In The Life”, чието видео към днешна дата има над 63 млн. гледания в YouTube, а песента става масов хит из страната.

През 2021 г. Central Cee издава и дебютния си албум “Wild West”, който освен “Day In The Life”, включва и други хитачки като “Molly” и “Loading”. Гледайки от бизнес страната на нещата, младият рапър започва масивна кампания за промоциоята на албума. Поп-ъп лайвове на улицата, оранжев цвят навсякъде - от клиповете през дрехите, та чак до колите му, и партньорство с един от най-популярните UK марки за дрехи Trapstar. С всяка закупена дреха от колаборацията между Cee и стрийтуеър бранда, потребителите получавали диск и код за дигитално копие на албума. Това допълнително допринесло за увеличаване на продажбие на тавата и издигането ѝ на по-челни позиции в класациите. Следват редица награди от GRM Daily и MOBO Awards. Така Central Cee успява да изгради не само своя имидж, но и да затвърди позицията си във великобританската и световната сцена.

В началото на тази година рапърът издаде и новия си албум “23”, а песента му “Doja” се превърна в един от най-разпознаваемите песни в TikTok. Това, което успява да затвърди трака като безспорен хит е клипът, за който Central Cee работи с не кой да е, а самият Cole Bennett от Lyrical Lemonade. Видеото има над 62 млн. гледания в YouTube, а песента има над 190 млн. слушания в Spotify.

С нетърпение очакваме да видим какво са ни подготвили Central Cee и YALTA CLUB. Чакаме те в публиката на 16 декември в зала 3 на НДК!