Една от най-известните "играчки" в хип-хоп индустрията излезе с пето поколение - Cadillac Escalade. Едва ли има кола, която да е участвала в повече клипове от огромния SUV, който продължава да е толкова внушителен със своите близо пет метра и половина дължина и два метра височина и широчина. Освен размерите си, той идва и от най-луксозния американски производител и винаги е имал добро количество екстри.  

Това поколение също не прави изключение - Super Cruise автопилот, врати с вакуум, предни седалки с масаж и 16 вида настройки, 38-инчов дисплей на мултимедиината система и общо 36 колони на аудиостистемата AKG, които да се грижат за шофьора и пътниците, а те могат съвкупно да са общо 7 - втория ред седалки има две големи кресла. Окачването  може да бъде магнитно или дори въздушно, за да може съвсем да не усещате какво става отвън.

Първата официална реклама на модела излезе преди броени дни. В Нея участва не кой да е, ами самият Spike Lee.

Това чудо му трябва и двигател и американците са заложили на класически V8-мак и шестцилиндров дизел - съответно 6.2-литров EcoTec с 420 коня и 620 нютона или 3.0-литров Duramax с 277 коня и 620 нютона, който да ви вози "сравнително" икономично, а пък скоростната кутия е 10-степенен автомат. Режимите на задвижване се управляват от мултимедията и са два - класическа задно и 4х4 ако има нужда от него да издърпа 2.5-те му тона.

Escalade ще има общо пет версии - Luxury, Premium Luxury, Sport, Platinum и Platinum Sport, а цената им ще варира от 80 до 100 к долара, без да почвате да си избирате глезотии. Като европейци, американските машини винаги са ни били екзотика и Escalade и кефи повече от Merc GLS или баварската Х7-ца.

Фотография: Cadillac.com