Светът на изкуството постоянно се променя, развива и не спира да изненадва окото с все по-интересни произведения.

Нека първо започнем от това както представлява 508 Gallery. Създадена през 2012 г., тя е призната за водеща галерия за съвременно изкуство в Челси. Специализира в нововъзникващо изкуство и фотография, вариращи от абстрактни до фигуративни, вкарвайки нови художници в галерията, за да покажат своите произведения. Фокусът на галерията е да даде шанс на нововъзникващите артисти и да им осигури необходимата подкрепа, като донесе нещо ново, свежо и вълнуващо в света на изкуството.

Вдъхновен от галерията, The 508 Podcast се впуска в опознаването на впечатляващи артистични личности, формиращи индустрията на изкуството. Гостите на подкаста ще разказват своите лични преживявания в кариерата и ще споделят вижданията си за бъдещето в артистизма. Водещ на подкаста е Веселина Цанкова - стилист и фотограф, родом от България, живяла няколко години в Ню Йорк, където завършва New York Film Academy със специалност фотография. Днес, Веселина е в Лондон, където работи като асистент в 508 Gallery, продължава да се развива като артист и да експериментира с нови проекти, какъвто е и The 508 Podcast - от артист за артиста с любов.

Гост във втори епизод на The 508 Podcast е Chloe McCarrick - международно признат фотограф за изящно изкуство и производител на смесени медии.
От лондонското си студио и тъмна стая тя създава поръчкови, оригинални и ограничени тиражи принтове и подаръци.
Най-известна със своята натюрмортна фотография на пера, Chloe разработва иновативни начини за преработка на фотографски изображения чрез техники за печат на колажи и смесени медии и чрез комбинация на наука и алхимия.
Работата изследва безграничните възможности за производство на изображения в епохата на съвременното печатарство, възнамеряващо да преоткрие, рециклира, предефинира и експериментира.

Опознай Chloe в епизод две на The 508 Podcast.