Да бъдеш TABLE ARTIST не е масов спорт, но Jameson искa да промени това. Любимото ирландско уиски отново ни изненада приятно с новия си оригинален проект, за който си партнира с един от най-обещаващите артисти на графити сцената в България – Красен Димитров, по-известен като Kotk. Това определено привлече нашето внимание и ни зарадва искрено с факта, че има такива марки, които застават зад младите артисти в тези турбулентни времена, подкрепят ги и им дават сцена за изява. Това не е първия съвместен проект на Jameson с Красен, преди време той направи стенопис в един от обектите на Head Hunters Barbershop, но ние го следим от доста време.

Красен е родом от Добрич, където изапочва влечението му към графитите и уличното изкуство. В Добрич винаги е имало силни артисти, в годините между 2002/2005 е имало десетки много добри райтъри, което амбицира Kotk да стане един от най-отличаващите се в родния град и не само. Споделя, че живота му в Испания, Аликанте е допринесъл изключително много за развитието му като артист и значително е подобрил стилът си именно там.

Снимка: Михаела Драганова (Graff Express Festival 2020)
“Стилът ми емека казано "остър", обичам да правя триизмерни уайлд стайл букви с много заострени ръбове и отсечени прави линии, с много цветове, понякога добавям типажи и изображения, които да обогатят парчето. Определено слагам много цветове. Графитите трябва да са цветни!”

През годините е участвал в много различни проекти и мероприятия свързани с графити. Споделя, че един от най-запомнящите се е "Meating of styles Bulgaria",в който е участвал заедно с неговото крю, както и на изданията в London, Budapest/Hungary, Pristina/Kosovo. Рисувал е за много големи брандове и събития с разнообразни насочености, където трупа опит и доусъвършенства уменията си.

„Със сигурност TABLE ARTIST е един от най-интересните проекти, в които съм се замесвал. Рисувал съм много неща, като влакове, коли, автобуси. Рисувам почти всеки ден на кожа, понеже съм татуист по професия, но джага не бях рисувал досега. Имам интересна концепция за дизайна на джагата, надявам се хората да изберат най-подходящите думи и да ми помогнат в това предизвикателство.“

 

Кампанията TABLE ARTIST ще протече в две части. В първата фаза на кампанията от своята страница във Фейсбук Jameson предизвикват последователите си да станат част от създаването на едно истинско произведение на (не)масовото изкуство – джага с уникален дизайн от Kotk. За целта всеки може да гласува в няколко поредни постаза една от 6 думи, които иска да бъде вплетена в графити творбата. А тази игра на думи ни се струва мега предизвикателство за Kotk, чиято задача е да намери допирната им точка в една композиция.

Завършеният продукт – уникалната джага, ще можем не само да видим във втората част от кампанията след 21.09., но и да спечелим. Освен нея ще можем да участваме и за още яки Jameson награди, които отново ще са с дизайн от Kotk. За повече информация следете Фейсбук страницата на Jameson, както и www.jamesontableartists.bg.

Снимка: Михаела Драганова