На 7 октомври в компанията на приятели, партньори, съмишленици и много гости, любимият български бранд за люти продукти  Chilli Hills отвори вратите към своя “свят на лютото” и представи своята нова ферма - Chilli Hills Farm & Open Space. Във фермата се намира и първият в Европа „Музей на Лютото“ с над 70 вида люти чушки, интересни факти и инсталации, както и откритото пространство за workshop-и и събития. 

Това незабравимо събитие беляза началото на една идея, реализирана с отношение към детайла, внимание и любов, не само към лютото, но и към добрия вкус във всичко. Това е първата по рода си ферма за люти чушки в България.

“Искахме да създадем нещо различно, в което да вложим енергия, страст и професионализъм. Chilli Hills Farm & Open Space е място, което винаги ще е отворено не само за феновете на лютото, но и за всички останали. Тепърва ще се случват много неща в нашата ферма, в която хората имат възможност да видят как и какво произвеждаме и да научат повече за производствения процес. Създадохме място, което да е подходящо за открити събития, за работилници, кулинарни и културни инициативи и сме повече от щастливи и благодарни, че първите ни гости го оцениха толкова високо. Планираме да провеждаме и мащабни международни събития ”

- Александър Кюркиев.

Екипът, който стои зад идеята и нейната реализация, има амбицията да превърне Chilli Hills Farm & Open Space в една от най-горещите точки за среща на кулинарния и културен живот у нас. През следващите месеци са планирани редица събития и активности, подходящи не само за любителите на лютото, но и за всички, които искат да избягат от шумотевицата на града, сред природа, чист въздух и страхотна компания.

В деня на официалното откриване организаторите подготвиха истински празник за всички свои гости, който включваше и екстремно люто надяждане, което се случи за пръв път в България, като част от Световната лига по люти надяждания - League Of Fire! Победителят в надпреварата e Иван Граховски, който спечели специално изпратения от Англия колан на шампионите, както и ранг в Световната купа с правото да участва в Европейският финал през 2024.