Пролетта вече е тук. Е, поне астрономическата и докато чакаме и темепратурите да се повишат, може да се подготвим за хубавото време, като обновим гардероба си. Този сезон ще е още по-цеветен и разнообразен. Абсолютно и безкомпромисно ще имаме възможност да експериемнтираме с цветове, текстури, принтове и кройки от различни десетилетия. Може би 2022 ще е годината, в която всеки ще се чувства свободен и спокоен да изрази себе си, без да предизвиква излишно внимание. Точно към това се са насочили брандовете и по-специално един, който ние следим изкъсо.

Ключът към пролетната колекция Reserved е взаимното проникване на различни стилове, тенденции и дори светове. Истинското пространство се среща с виртуалното - метални текстури с плетива на една кука. Дори мраморният модел, характерен с традиционната флорентинска хартия, претърпява метаморфоза, за да бъде използван както в роклите, така и върху LED таблата, съставляващи фона на тази необикновена сесия. Резервираните дизайнери приеха наскоро модния стил Y2K, характерен за началото на хилядолетието. Тогава – мръсен и доста наивен. Днес – модернизиран, без излишни елементи, по-сериозен, по-близо до висшата мода. Пролетната колекция на Reserved съчетава два свята, а контрастните явления се смесват в хипнотизираща естетика.


Асиметричните рокли с презрамки, късите горнища и ризите вързани над талията се завръщат. Крачолите се разширяват надолу, а плетените блузи се простират отвъд ханша в туника. Дънкови униформи – тук в комплект с къса корсетна жилетка, закопчана с кукички и блестящи палта, панталони и якета от изкуствена кожа. Колекцията се отличава със спокойствие, много дишане и "meditative" модели. Цветовете върху продуктите и трикотажните платове се сливат, както мрамор, който дава ефект на прелята, неточно смесена боя. Преходът на цветове се забелязва в повече или по-малко неправилни геометрични принтове или заоблени, големи петна. Детайлите имат значение- волани по шевовете, регулиращи връзки, благодарение на които можете да скъсите или удължите роклята, както и да експериментирате с формата на палтото.

Колекцията е придружена от експресивни аксесоари: плисирани чанти в червено и тъмносиньо, шапка с козирка и сандали от хавлиени платове, типични за Y2K чанти на къса верига или тежки обувки, които са хибрид от мокасини и ботуш.


Голяма роля играе самата текстура на материала, като плетивата съчетават различни светли цветове, през металик получен от сребърните нишки или холографски под формата на фолио, покриващо материята на жълтата рокля. Материалите са подбрани така, че да създават впечатление за дигиталност. Изведнъж нереалното се среща с осезаемото и само от теб зависи коя опция ще избереш.


Снимките на колекцията са направени от Mateusz Stankiewicz. В интригуващия декор, подготвен от Ania Witko, LED светлините от екраните допълнително подчертават нереалната атмосфера на проектите. Това е игра на светлини, цветове и шарки, която навежда на ума въпроса дали това, което виждаме, е реално или просто е част от нашето въображение.


Колекцията е налична в магазините Reserved и онлайн на Reserved.com.