С рубриката Sole Check имаме за цел да ти спестим дългото търсене из интернет на перфектните за теб обувки, защото знаем, че в днешно време, звездата на всеки стилен аутфит е не кой друг, а грабващия окото чифт обувки! В този дух, за всички нетърпеливи да обновят колекцията си, сме подготвили интересен подбор на редица предстоящи рилийси на Nike модели. Сигурни сме, че твоя нов чифт е сред тях.

Представен за първи път през март тази година, Air Jordan 6 „Black Chrome“, който в момента е планиран да излезе през ноември, се присъединява към вълнуващ пакет от есенно-зимни релийзи. И след многобройни лийкове, официални изображения на споменатата разцветка най-накрая се появиха. След разкриването на Air Jordan 6 „Black Chrome“, мнозина направиха сравнения с емблематичния „DMP“. И подобно на последния, този чифт е изработен почти изцяло от черен набук, който минава от пръстите до петата. Почти всички елементи са изработени в същия неутрален цвят, единствено Jumpman и детайлите на част от подметка са в "Metallic Silver".

В момента се очаква да бъдъде пуснат на 12 ноември чрез Nike SNKRS, както и чрез избрани търговци на дребно.

За четвърта поредна година Jordan Brand ще пусне Air Jordan 1 Hi ’85 – най-близко до оригинала на модела от 1985 г. досега. Представени за първи път през февруари 2020 г. като част от серията „Ново начало“ с Air Ship, Air Jordan 1 Hi ’85 всяка година придобиват своя легендарен статус като едни от най-желаните маратонки. Очаква се да бъде пуснат на пазара през февруари 2023 г., Air Jordan 1 Hi ’85 ще бъде едно към едно с оригиналния черно/бял цвят от 1985 г. Той има черни кожени елементи над гладка, бяла кожена основа. Тази разцветка беше пусната последно през 2014 г. като едно от най-ранните версии на Air Jordan 1 Retro High OG.

Твърдата дата на пускане в момента не е известна, но февруари е целевият месец с MSRP от $200.

Air Jordan 1 „Lost & Found“ — по-рано наричан „Chicago Reimagined“ — може да е най-очакваното издание на 2022 г. И след многобройни изтичания и тийзъри, официални изображения на състарения цвят най-накрая се появиха малко повече месец преди датата на пускане през ноември. Потапящ във всеки детайл, от кутията до самите материали. Използвайки спецификация, вдъхновена от своя аналог от 1994 г., обувката се отличава със стари детайли навсякъде. Кожата на в горна част, средния панел и на пръстите, например, е силно напукана, допълвайки прашното покритие на подметката и драскотините по цялата опаковка. И за да допълни още повече усещането за автентичност, Jumpman е включил стара платежна бележка към всеки чифт. Наслади се на официален поглед към Air Jordan 1 „Lost & Found“ точно тук.

Понастоящем те са планирани да бъдат пуснати на 19 ноември чрез Nike SNKRS, както и чрез избрани търговци на дребно.

Спомняйки си за миналите рилийзи на Nike, моделът „Utility“ често придружава големи отделения, различни каишки и водоустойчиви материали. Но с най-новата версия на Air Force 1, марката възприема по-минималистичен подход към дизайна, заменяйки обичайната конструкция на класиката със здрави материали и изцяло нова подметка. След дебюта на своя цвят „Beef and Broccoli“, Air Force 1 Utility — който се присъединява към дългия списък от предложения за 40-ата годишнина — предлага класическа комбинация бяло върху синьо. Swoosh-а и логото са маркирани в студен тон, докато кожените наслагвания и балистичната мрежеста основа се отдават съответно в бял и мръсно бял нюанс. Преработената подметка отдолу допълва дизайна с леко жълтеникавият вид, подобен на ретро маратонки.

Модолът се очаква скоро да бъде наличен на Nike.com и избрани магазини.

Nike непрекъснато отбелязва редица годишнини едновременно, като 40-тата годишнина на Air Force 1 е на фокус през по-голямата част от 2022 г. Но тази година е важна и за друг модел на Nike, Air Max 97 също празнува собствен рожден ден - 25-ти, за да бъдем точни. За щастие, докато навлизаме в последната половина на годината, марката се връща към вечно емблематичната разцветка "Silver Bullet". Последно беше преиздаден през 2017 г., „Silver Bullet“ черпи вдъхновение от иновативните влакове-стрели в Япония. В знак на почит, силуетът има сребристо метално покритие в по-голямата част от конструкцията си. В допълнение, светлоотразителни ленти са пъхнати сред многобройните слоеве отстрани, озарявайки палитрата в синхрон с изпъкналостта на "Varsity Red", която маркира всеки външен Swoosh и детайлите по подметка.

Предвижда се да бъдат пуснати на 11 ноември от $180 USD.