Едно от най-разпознаваемите и култови имена на коли се нарича Mustang - Ford Mustang. Още повече ако добавим към него "Елинор".  Да, тази от "Да изчезнеш за 60 секунди" с покъртителната Анджелина на седалката, която тогава е и с руси расти - ZDR.

Тук обаче, има малка уловка и черното си е черно - Raven черно. Това всъщност е GT 500 Continuation Super Snake - създадени изцяло наново от Unique Performance машини с позволението на Каръл Шелби, подобно на Porsche-тата на Singer в началото на този век.

Цифрите - 7.9-литров Shelby Performance V8 с компресор Vortech - тук конските сили не са обозначени от производителя, но едва ли е нужно, особено ако добавим, че има и нитросистема в коктейла за мощност. Скоростната кутия естествено е петстепенна ръчна Tremec TKO600, която е от малкото удържащи подобна сила.

Само 43 броя такива красавици са създадени от компанията преди да обяви фалит през 2007-ма, а точно тази с номер 23, ще се продава на търга на аукциона Барет-Джаксън в Скотсдейл, Сащ. Не знаем за вас, но на нас ни изтекоха очите по това порно.

Автор: Ангел Харизанов Фотографии: barret-jackson.com