След запомнящите се изяви на едни от най-значимите имена на британската рап сцена като Skepta и Central Cee, YALTA CLUB продължават да поддържат нивото със селекцията си от артисти. Клубът вече обявява втори SOLAR за предстоящата година, а водещата фигура на събитието ще бъде самият Russ Millions – артист с твърда позиция в британските класации и значителни постижения за дрил жанра. На 12 април в зала 3 на НДК ще звучат хитове на Millions като „Gun Lean“, „Keisha & Becky“ и „Body“, а танците, които са в същността на творчеството му, ще бъдат задължителни.

Той е един от най-динамичните MC-та на британския дрил, който се отдалечава от по-тежките и груби звуци на жанра в полза на самоувереното и бързо звучене.

Преди 2018 г. drill музика беше очерняна, тъй като полицията затваряше разпродадени концерти и цензурира drill групи, но след като жанрът излезе от ъндърграунда на Обединеното кралство, популярността му проби в класациите и Russ Millions беше лицето на този възход. С разкошния си дебютен сингъл „Gun Lean“, южен лондончанин постигна не само първия си сингъл в топ 10 – което го направи първата тренировъчна песен, достигнала по-високите нива в класацията, а Russ стана drill звезда в UK, с подобно постижение. Следват още мащабни успехи със заемащата седмо място „Keisha & Becky“ (2019 г.) и „Body“ от 2021 г. – първата песен на британския дрил, която оглавява класацията.

За да се улови същността на Russ Millions, трябва да се погледне отвъд музиката: в основата на това, което прави изданията му платинени, е начинът, по който те карат да се движиш. Вдъхновен от семейството си от Ямайка с тяхната страст към танците и най-вече от своя идола Майкъл Джексън, движението и музиката са неговата живителна сила. Неизмеримият успех на „Gun Lean“ в немалка степен се дължи на този импулс за танцуване. Малко след излизането на песента английският футболист Джеси Лингард се впусна в движенията от „Gun Lean“, след като вкара дузпа. Russ не прави музика за себе си – той я прави за тези моменти.

Спечелвайки солидна фен база по целия свят, той имаше подкрепата на международни рап артисти като Dreamdoll, French Montana, Toronto’s 6God, Drake и нигерийския крал на афробийт Davido, всички го аплодираха. Докато се търкаше с тези звезди, той промени drill-a завинаги.

“I’m not here to make anyone cry, I’m here to make you dance”

След като написва  първите си текстове през 2016 г., MC Russ Millions се впуска стремглаво в рапа и изненадва с поредица от drill химни. Сред акцентите са френетичната „Trap Not Carni“, ударната „Bludclart“ и размазващата „Splash Out“, всяка от които демонстрира уникалния му стил. Скоро Russ намира основно място в „Olympic Chinging“ на Loski  –  парче, което събира милиони гледания. Това води и до  подписването на договор с PressPlay с което Russ за първи път се появява на международната сцена с хита „Gun Lean“, който поражда мащабна танцова вълна в страната. Песента „Keisha & Becky“ в колаборация с Tion Wayne e следващият му изключително успешен проект, който влиза на седмо място в класацията за сингли във Великобритания и получава платинен сертификат. Не по-малко успешна е и песента „Body“ oт 2021 г. Тя събира стотици милиони гледания само за една година и се превръща в първата дрил песен, достигнала до номер 1 в британската класация.

През по-голямата част от 2022 г. Russ Millions продължава да е на гребена на вълната с множество хитови парчета като „Reggae & Calypso“ с Buni и YV, „Backseat“, „6am in Dubai“, „BABA (Toma Tussi)“, „Fall in Love“, „Talk to Me Nice“ и „Pisces“ с Krept & Konan.

През февруари тази година Russ пусна първият си mixtape "One Of A Kind", който е колекция от високооктанови парти парчета, изпълнени на най-високо ниво.  Дебютният сингъл беше „Detty“, който ясно показа какво да очакваме от „One Of A Kind“.

Билети за SOLAR с Russ Millions на 12 април в зала 3 на НДК вече са в продажба в YALTA CLUB, OMV и в мрежата на Eventim.bg

Ето как можеш да спечелиш двойна покана за събитието. Посети профила ни в Instagram и се включи в GIVEAWAY-a.