Red Bull BC ONE стартира през 2004 с квалификации в 18 държави, а през 2024-та година се разраства с повече от 60 събития в над 30 пазара. В България състезанието се провежда от 2012-та година, като последното издание е през 2022-ра година с победители B-Girl Gubchy и B-boy Slav.
"Беше едно от най-уникалните неща, които са ми се случвали", споделя B-Girl Gubchy, която представя България на глобалния финал в Ню Йорк тогава.

Всяка година хиляди брейкъри от цял свят се съревновават, за да получат шанс да стигнат до световния финал на най-голямото и престижно състезание по брейк в света. От всички тях, само 16 B-Boys и 16 B-Girls получават възможността да участват в ожесточена 1в1 отворена битка, а само един мъж и една жена стават световни шампиони.

В България решаващ глас за това кой ще се класира до големия финал в Рио де Жанейро, Бразилия на 7-ми декември ще имат едни от най-реномираните имена в сцената, именно признатият член на Red Bull BC ONE All Stars и преподавател в в Харвард - B-Boy Roxrite (Мексико); жената, работила със звезди като Марая Кери и Роби Уилиямс - B-Girl Babyson (Франция) и сертифицираният олимпийски съдия B-Boy Emmanouel Fox (Франция).

Хост на събитието ще бъде легендата на българската брейк сцена - B-Boy Jokata.

Red Bull BC ONE се провежда на 30-ти март, като освен състезателна част, всеки ще има шанс да се включи в различни танцови работилници в първата половина на деня , както следва:
B-Gril Babyson 10:00 - 11:30ч.
B-Boy Emmanouel Fox 11:45 - 13:15ч.
B-Boy Roxrite 13:30 - 15:00ч.

Квалификациите ще се проведат между 14:00 - 16:00ч., последвани от национален финал между 18:00 - 21:00ч.

Dj One Up (Франция) и Dj Lalri (България) ще се погрижат музиката да не спира през целия ден на събитието.

Всеки желаещ да се включи в надпреварата, може да се регистрира за участие до 27.03 тук.

Входът за всички активности в програмата на събитието е безплатен и няма регистрационна такса.

Повече информация ще намерите във Facebook страницата на събитието, както и на www.redbull.com