Кой е най-привлекателният начин за днешния зает човек да разспусне след дълъг ден в офиса? Освен четенето на Asphalt, разбира се, на почетното второ място се нарежда следенето на сериали в онлайн стрийм платформата Netflix, благодарение на която получаваме неограничен достъп до любимите заглавия по всяко време.В чест на киномана, който се крие у всеки от нас, както и на настъпващия край на поредната календарна година, ние решихме този път да разнообразим атмосферата с една селекция от десетте най-популярни сериали на Netflix за 2019 година, измежду които някои са хитови световни сензации, а други - не толкова масово разпространени, но пък не по-малко достойни за призовите места, които заемат в нашата класация. Гарантираме ви, че ако добавите подбраните от нас финалисти във вашите My list секции, няма да останете разочаровани!10. MindhunterЗапочваме отзад-напред. Десетото място отредихме на криминалния сериал Mindhunter (2 сезона), който е по едноименната книга на Джон Дъглас. Сюжетната линия е динамична, като проследява двама агенти на ФБР, чиито методи за залавяне на серийни убийци се базират основно на изучаването и разбирането на увредената им психика. По този начин те създават и първата модерна проследяваща система за подобни престъпници. Тази продукция определено не е за изспускане, като се има предвид също така и брилянтната режисура на номинирания за Оскар Дейвид Финчер, както и на продуцирането на наградената с Оскар актриса Джоди Фостър.9. LuciferДеветото място в класацията взима ърбан фантастиката Lucifer (4 сезона), в която се проследява живота на господаря на Злото и Ада, Луцифер, решил да се оттегли от подземните си и мрачни владения, отивайки  на почивка в Лос Анджелис, където отваря свой собствен нощен клуб. Безгрижните му дни обаче се оказват по-малко от очакваните, тъй като Злото царува и над Земята. Благодарение обаче на схвръхестествените си способности, Луцифер бързо се включва в полицейския екип на града с цел улесняване на залавянето на опасни престъпници, застрашаващи жителите на града. Сюжетът, както и актьорската игра са идеална комбинация за една делнична вечер пред телевизора.

8. Big MouthОсмото място отива при анимационната комедия за възрастни Big Mouth. С хапливия си хумор и удивително реалистичните житейски ситуации, представени през погледа на главния герой Андрю, преминаващ заедно с приятелите си през пубертета в гимназията, това заглавие неусетно ще ви прикове за 31 епизода към екраните!7. YouНомер седем е за психо-трилъра You, описващ една на пръв поглед сладка и невинна романтична история, в която най-обикновен продавач на книги (Джо) се влюбва в редовна клиентка, чиято страст е писането. Много скоро обаче, безобидното увлечение на Джо се превръща в обсебване и той бързо се превръща в заплаха както за момичето, така и за най-близките хора около нея. Без колебание, обратите в  тези 10 епизода ще ви държат в напрежение до последната минута!

6. Black MirrorОще от първия си дебютен сезон през 2011 година, Black Mirror не е спирал да привлича все повече зрители, които с нетърпение очакваха премиерата на петия му сезон по-рано през 2019. Фокусиран основно върху проблематиките между човека и технологиите в неговото съвремие, сериалът е особено актуален измежду младото поколение и наистина кара човек да осмисли отношението си спрямо Интернет и устройствата, които използва ежедневно. Определено един ‘Must Watch’!5. DarkАко сте почитатели на научнофантастичните трилъри, то Dark, заемащ петото място в листата, ще ви бъде фаворит. Със своите18 епизода драматични обрати, комбинирани  с щедро количество свръхестествена атмосфера, историята на разбитите отношения в четири семейства, след изчезването на две деца от малкия им немски град, ще ви остави без дъх и с желание да продължите да гледате. Този пръв за пазара на Нетфликс немски сериал включва и темата за пътуване във времето, която продължава да бъде актуална какво във филмови, така и в телевизионни продукции.4. Sex EducationНомер четири е за тийн комедията Sex Education, чийто първи сезон се излъчи през януари тази година и предизвика фурор в социалните мрежи. Парадоксът в живота на тийнейджъра Отис се изразява в това, че благодарение на майка си, която е секс терапевт, той има изключителни теоретични познания в тази област, които използва, за да съветва съучениците си, но в същото време практикуването на знанията в личен план не му се отдава изобщо. С помощта на новото момиче, Мейв обаче, Отис бързо успява да навакса и да придобие повече увереност. Този сериал е отличен избор за тези, които харесват по-хапливия хумор.

3. 13 Reasons WhyВ чест на третия сезон на тийн феномена 13 Reasons Why, го нареждаме на трето място в класацията. След двата му сезона, разказващи за трагичната съдба на Хана Бейкър и последствията за близките й от нея, този път фокуса е върху “злодея” на сериала Брайс Уокър, който изчезва мистериозно след училищен футболен мач. Отново разкриването на мистерията е изцяло в ръцете на Клей Дженсен, който заедно с приятелите си трябва да помогне на полицията за случая.2. Money HeistНа крачка от първото място застава Money Heist - испанският екшън-трилър, описващ обира на Националната банка на Испания от група, съставена от най-търсените престъпници в страната. Лидерът на организацията, Професорът, в продължение на дълги години е усъвършенствал плана за действие, за да може заедно с екипа му да е винаги един ход по-напред от полицията. Нещата обаче скоро излизат извън контрол, тъй като заложниците започват да се бунтуват и брилянтният ум на Професора е изправен пред редица кризисни ситуации, които могат да доведат до провал на операцията и арестуването на обирджиите.

1. Stranger ThingsНямаше как да не отредим първото място на друг, освен Stranger Things, тъй като това е безспорно най-стриймвания и харесван сериал за последните две години. Проследяващ живота на група деца от осемдесетте в малко американско градче, които се забъркват в топ секретни държавни тайни, свързани с експерименти над свръхестественото, тази сюжетна линия, както и актьорската игра е една от най-оригиналните в индустрията за момента. Ако си търсите екшън с обилна доза мистерия, то това определено е правилният избор за вас!

​​Текст: Аля Патерсън