Много български артисти ще вземат участие в благотворителна изложба, която има за цел да помогне с набирането на средства за лечението на графити артиста Иван Милчев, познат като Rate NLS. Изложбата Blood Brothers ще остане в пространството на КО-ОП (бул. Янко Сакъзов 17) от 7 до 10 август, включително. Участие в нея ще вземат едни от най-големите имена от графити сцената, сред които Arsek, Erase, Arno, Ndoe, Nasimo, Esteo, Porn, Brus, Epik, Smokov Tattoo, Петя и Евгени Евлогиеви, Maze, Felon, Bozko, Glow, Xpome, Mouse, а специално за отриването ще се включат и Dope Zoo.

Иван Милчев, който е познат на българската и световна графити сцена  като Rate NLS, е диагностициран с левкемия в края на 2019 година. Добрата новина е, че болестта е хваната в много ранен стадий и е лечима. Обаче  процесът на лечение е дълъг и е свързан с финансови средства, с които неговите приятели, колеги и семейство искат да му помогнат. „Решихме да организираме благотворителната изложба, защото вярваме, че сме достатъчно много и силни, за да помогнем на един от нас в такъв момент“, споделя Красен Димитров, един от организаторите.

Стилът му се откроява отдалече и е доста разпознаваем. Wild style, 3D и винаги отдава сериозно внимание на буквите. Така изгражда стил, който му отваря врати да рисува с едни от най-големите имена на световната сцена.

Всички приходи от продадените принтове ще отидат за подпомагане на лечението на Иван Милчев. Освен със закупуване на произведенията, всеки може да помогне и с превод по банкова сметка или оставяне на сума в кутията за Иван, която също ще бъде разположена в КО-ОП в периода на изложбата.

За подкрепа:

First Investment Bank Bulgaria

Ivan Milchev

IBAN:BG46FINV91501004163183

SWIFT:FINVBGSFXXX

Повече информация за събитието може да откриете тук.