Дъждовете намаляха и вече спокойно можем да кажем, че лятото официално е тук. Със слънчевите дни и топлите вечери идва и желанието ни да носим все по-малко неща върху себе си. Прекараното време навън и в движение се увеличава драстично и в такива случаи удобството е на почит. А като говорим за комфорт, няма как да не споменем и първия в България COMFORT CORNER на Converse.

Неговото начало беше поставено в края на април, не къде да е, а в Buzz Sneaker Station в Paradise Center, където всеки посетител имаше възможността да се запознае отблизо с най-удобните модели на Converse и сам да се увери в удобството на обувките с емблематичната CX пяна. Подаръци и изненади не липсваха – най-активните гости, които споделиха снимки от събитието в Instagram с #conversexbuzzsofia, получиха платнени чанти, връзки за обувки, ваучер за намаление, а един от тях спечели чифт нови кецове Converse от Buzz. Усмивките и доброто настроение през двата априлски дни бяха съпроводени и с чудесната музикална селекция на SILLIA и MARRTOM.

Говорейки си за музика, се връщаме обратно на лятна вълна и няма как да подминем едно от най-вълнуващите неща през най-горещия сезон през годината – фестивалите. Това лято определено програмата ни е интензивна и събития под открито небе не липсват, а дори напротив – тази година са повече и по-вълнуващи от всякога и това може само и единствено да ни радва. Подготовката за един летен фестивал задължително включва чифт удобни обувки, които да издържат на часовете неуморни танци, скачане и стоене прав.

Ако трябва да говорим с факти, Converse е един от брандовете, които имат дълбоки корени, не само в музиката, но и във фестивалната култура. Безспорно е, че Converse All Star Chuck Taylor е една от най-предпочитаните обувки за такива цели в световен мащаб и няма как да не се съгласим. Удобството е на първо място, последвано от факта, че тези кецове са достатъчно леки, за да не те заболят краката от носене, а и нека си го признаем – дори и след бурните танци и безбройните настъпвания от публиката, пак изглеждат добре. Не напразно звезди от ранга на ASAP Rocky, Tyler, the Creator, Lil Wayne, Snoop Dogg, Ice Cube, Avril Lavigne, Travis Barker и още редица други ги предпочитат. Същото важи и за пънк рок и хардкор бандите, за които Chuck Taylor е задължителна част от фестивалния аутфит.

Връзката между Converse и фестивалната култура е като стоманена верига, която свързва едновременно музикалния и модния свят. И тази връзка се затвърждава все повече и у нас, в България. Тази година Converse ще бъде официален гост на един от най-големите летни фестивали в столицата – Sofia Live Festival, на чиято сцена, между 23 и 25 юни, ще излязат популярни имена от музикалната сцена, като Unkle, 1000Mods, Roni Size, Kink, Chet Faker, Wax Taylor и други.

По време на фестивала Converse ще предизвикат креативността на посетителите и ще спомогнат преживяването да стане още по-незабравимо. И в трите дни, в специалната зона на бранда на Арена София, всеки дошъл със своя Converse ще може да го персонализира с малки елементи като мъниста и висулки. И това не е всичко! Гостите на събитието ще могат да персонализират и свои платнени торби с шаблони, текстилна боя и различни печати. Участието в къта изисква единствено споделяне на Instagram Story от зоната с #Converse.

От сега подготвяме Chuck Taylor-ите ни за танци и мислим как да ги персонализираме. Помисли си и ти и те чакаме още този петък на Sofia Live Festilval на Арена София. Нека стартираме лятото заедно по един незабравим начин!

Снимки: Виктория Благоева