H&M с гордост представя следващата си дизайнерска колаборация – забележително партньорство с Mugler. Модната къща винаги е предлагала голямо разнообразие от  характер и красота, но сега, с това партньорство, отваря вратите си още по-широко за света. Колекцията, създадена от креативния директор на Mugler – Casey Cadwallader включва дамско, мъжко облекло и аксесоари, които ще бъдат налични ексклузивно онлайн на 11 май 2023 г.

Сътрудничеството капсулира самата същност на Mugler. Модната къща винаги е била пионер, нарушаващ правилата: шампион на свободата на изразяване, силен блясък и дръзко неудържим стил. Основан от френския дизайнер Manfred Thierry Mugler през 1973 г., Mugler изпреварва темите за body positivity, gender fluidity, трансформация и увереност, които доминират в модата сега. Американският дизайнер Casey Cadwallader се присъедини към къщата през 2018 г. и я обнови, създавайки удивителна серия от разпознаваеми облекла. Историята на Mugler е изпълнена с авангардни ревюта и разчупващата границите висша мода – подход към красотата, която надхвърля очакванията, прегръщайки неземното, небинарното и технологичното.

Дискусиите за това сътрудничество започнаха преди смъртта на Manfred Thierry Mugler през януари 2022 г. Колекцията обединява историята на къщата с нейното настояще и бъдеще, предлагайки различни класически модели на Mugler. Колекцията е динамично представяне на днешния свят на Mugler и интригуващите начини, по които Cadwallader е обновил къщата, за да я направи свежа и интригуваща за новото поколение. 


„Горди сме да отпразнуваме наследството на Manfred Thierry Mugler с тази колекция. За нас беше чест да опознаем Manfred и е много специално, че той участва в началния етап на това партньорство, заедно с Casey и къщата на Mugler. Casey свърши такава невероятна работа, отдавайки почит на историята на къщата, като същевременно направи колекцията напълно съвременна. Под негово ръководство Mugler се превърна в една от най-иновативните и вълнуващи къщи в днешния моден пейзаж.”

– Ann-Sofie Johansson, творчески съветник на H&M.

  

„Наистина е чест да си сътрудничим с H&M. Колекцията празнува всичко, което определя Mugler като къща и всеки модел е автентичен Mugler – от бодитата, които са емблематични за нас, до изтънчените кройки и обработените дънки.

– Casey Cadwallader, творчески директор, Mugler.

 

Силуетът на колекцията е разпознаваемата кройка на Mugler днес – силни, големи рамене, акцент върху талията, ода за извивките и линиите на тялото, почит към увереността. И все пак, за да отбележим и визията на основателя на къщата, наред със съвременния дизайн, има серия от много специални архивни модели в ограничено издание, избрани от Cadwallader заради техния съвременен резонанс и централната роля на Mugler в славните години на къщата от 80-те и 90-те години. Всеки модел от колекцията е момент от модната история – шанс за световната общност от фенове да притежават част от наследството на марката. Въпреки че колекцията включва както мъжко, така и дамско облекло, плавният трансформиращ междуполов стил, който винаги е бил в основата на духа на Mugler, е централен.