Минимализмът в ежедневния грим не е ограничение. Той е вдъхновение да открием повече от едно приложение на продуктите, които имаме. Минимализмът в красотата е начин да улесним грима ни, когато нямаме време или да не взимаме цяла чанта  с продукти и четки, когато пътуваме.

Всички искаме гримът ни да издържа цял ден и да не трябва да носим несесер пълен с продукти, за да го оправим. Основата за грим и фиксаторът ни дават точна тази сигурност. Вече много марки предлагат две или три в едно продукти, с които можете да подготвите лицето си, да фиксирате грима и да освежите визията, когато имате нужда. Сигурен избор е бестселърът на MAC cosmetics спрей Prep + Prime Fix+. Освен че има три допълнителни варианта с аромат на кокос, лавандула и рози, MAC има специална матираща формула за мазна кожа и хидратираща формула с допълнителен блясък за суха кожа. Друг нов фаворит в тази категория е Too Faced Hangover 3-in-1 Replenishing Primer & Setting Spray, съдържащ кокосова вода за допълнителна хидратация. Той е част от колекцията Hangover, която ще се погрижи за кожата ви дори и след тежка вечер. Това са напълно нови продукти за марката Too Faced, която досега винаги е била фокусирана върху декоративната козметика. Има и бюджетни версии като Rimmel Insta Fix & Go Setting Spray, NYX Bare With Me Multitasking Spray и Douglas Prep & Fix Mist. Ако обичате “no makeup" визиите, цялата серия Bare with me от NYX cosmetics е точно за вас. Леки формули и хидратиращи съставки, които да подчертаят красотата ви. Друг много практичен вариант е спрейът от Mario Badescu с алое и розова вода. Той е добро допълнение към хидратиращите ви продукти дори и в дните, в които не носите грим. Моделът Sofia Richie, която има чувствителна кожа, го използва и за фиксиране на грима си.

Ако искате да намалите продуктите, които използвате в ежедневието, заложете на матов контур с прахообразна текстура. Когато е матов, лесно можете да контурирате с него цялото лице - скули, чело и нос, а в същото време текстурата позволява лесно да се превърне в сенки. Единствено ще се нуждаете от четка като Dual-tip smokey brush от Douglas, която комбинира две четки и е напълно достатъчна, за да подчертаете окото. В случай че кожата ви не е мазна, коректорът може да ви послужи и като основа за сенките, което ще им помогне да издържат по-дълго време. Ако и хайлайтърът ви е прахообразен, ще  се допълнят перфектно. Може да разнесете хайлайтъра върху целия клепач, най-добре се получава с пръсти, а не с четка, за да е максимално пигментиран. Всеки ден можете да нанасяте малко количество от него във  вътрешния ъгъл на окото - за озаряване. Този съвет спасява много от нас, когато не успяваме да си вземем нужния beauty sleep, а искаме да изглеждаме отпочинали и бодри. Ако простите на Rihanna, че не е издавала албум от четири години, и решите да инвестирате в един продукт от Fenty Beauty, изберете Killawatt Freestyle Highlighter. Без значение от уменията ви да се гримирате, този хайлайтър изглежда добре дори и при много леко нанасяне.

Ружът наистина придава свежест на всяка визия. Ако вече сте навън и сте го забравили, можете да постигнете същия ефект и като разнесете с пръсти малко количество от кремообразно червило в подходящ розов или червен цвят. Червилото не трябва да е матово или гланц. Milk Makeup са създали специален продукт с тази цел: хидратиращ стик Lip + Cheek, обогатен с масло от манго и олио от авокадо, без парабени и сулфати. Компактната му опаковка ще ви улесни да го взимате навсякъде с вас, а текстурата му позволява лесно нанасяне дори и без четка. Ако решите бързо да промените цялата си визия, всяко червило може да се превърне в матово, само нанесете малко пудра върху него. Друг много добър вариант, ако все пак държите на прахообразен продукт, е Balm Desert от The Balm. Той съчетава бронзант и руж и ще ви даде летен загар през цялата година. Предлага се в един универсален цвят, така че няма да сбъркате дори и при онлайн поръчка.

Най-голямото съкровище в колекцията на всяка жена остава палитрата със сенки, защото можете да направите почти цялостен грим само с нея. Светли бляскави сенки могат да заместят хайлайтъра, трик, който дори и Zendaya използва. Всички от време на време искаме да пробваме нещо ново. С тънка четка можете да получите очна линия от всеки цвят. Трябва само да я намокрите с вода или да я напръскате с фиксиращ спрей. Не винаги цветът е наситен, но много нежно ще подчертаете погледа си. Ако в палитрата ви има кафяви сенки, те могатда ви послужат за попълване на веждите. Важно е само да имате четка като Pro brow brush #20 от колекцията на Sephora и да изберете правилния матов цвят.

Продуктите за вежди също могат да се трансформират.  Моделът Ashley Graham използва молива си за вежди ColorStay от Revlon вместо молив за устни. Много леко нанася молива само по контура на устните.  Не всеки ден имаме времето (и нека сме честни - желанието) да очертаваме веждите си прецизно с четка или молив. Продукти като Gimme brow + volumizing eyebrow gel от Benefit cosmetics, които имат четка, наподобяваща тази за спирала, са удобен вариант. Лесно и бързо можете да придадете форма и цвят на веждите си всеки ден.

Пестете продукти, пари, време и място и дайте воля на креативността си - това е минимализмът в грима.