Днес в рубриката ни Life&Style 101, с която споделяме най-новите и хитови новини в света на изкуството, модата и музиката, правим weekly recap на изминалата седмица. Drake и 21 Savage издадоха съвместния си албум Her Loss. Излезе саундтрака към филма Black Panther: Wakanda Forever. Jaylen Brown и Aaron Donald напуснаха спортната агенция на Kanye West Donda Sports, а Playboi Carti разкрива линията дрехи Narcissist. Повече подробности надолу в статията.

Drake & 21 Savage - Her Loss

Drake & 21 Savage пуснаха съвместен албум Her Loss. Албумът е издаден чрез OVO, Slaughter Gang, Republic и Epic. Проектът беше обявен на 24 октомври с послание в музикалния видеоклип за „Jimmy Cooks“, песента на Drake и 21 Savage, която се появи в албума на Drake от 2022 г. Honestly, Nevermind.  Обложката на албума, публикувана в четвъртък, е снимка на модела Qui Yasuka.

Първоначално албума беше планиран да излезе на 28 октомври, но записът беше отложен до 4 ноември, защото Noah “40” Shebib, дългогодишният сътрудник на Drake се зарази с COVID-19 по време на процеса на мастериране. през изминалата седмица Drake и 21 Savage започнаха поетапна промоционална кампания, която включваше фалшив брой на Vogue и фалшиви изяви на Howard Stern и Tiny Desk Concert на NPR.

Her Loss бележи най-мащабното сътрудничество досега между Drake и 21 Savage. Двамата рапъри се обединиха в „Sneakin‘“ през 2016 г., няколко месеца преди Drake да сподели своя микстейп More Life. Дрейк се появи в „Mr. Right Now“, песен от съвместния микстейп Savage Mode II на 21 Savage и Metro Boomin от 2020 г. През 2021 г. 21 Savage гостува в „Knife Talk“ на Drake от Certified Lover Boy.

Black Panther: Wakanda Forever

Саундтракът към най-новия блокбъстър на Marvel, Black Panther: Wakanda Forever, излезе в петък (4 ноември) и плейлиста със всичките 19 песни са достъпни във всички платформи. Той включва Риана, която направи дългоочакваното си завръщане към музиката миналата седмица с водещия сингъл от саундтрака „Lift Me Up“.

Изпълнителите в албума включват редица западни рап суперзвезди, завладяващи света и изгряващи артисти от континента Африка и музиканти от Мезоамерика. Burna Boy, Fireboy DML, CKay и Tems се присъединяват към Future, PinkPantheress, Stormzy, ADN Maya Colectivo и много други, с участието на над 40 артисти от цял ​​свят. Проектът е композиран и продуциран от Ludwig Göransson и е записан в шест студия в пет държави.

Саундтракът за първия филм за Black Panther е изпълнителен продуцент от Kendrick Lamar. Печели Грами за най-добра рап песен (“King’s Dead” от Jay Rock, Lamar, Future и James Blake).

Jaylen Brown и Aaron Donald напускат Donda Sports

Играчът от NBA Jaylen Brown и звездата от NFL Aaron Donald обявиха решението си да напуснат спортната агенция на Kanye West, Donda Sports. И двамата спортисти потвърдиха, че са го направили поради антисемитски и други обидни забележки, направени от West.

На 24 октомври, играчът на Boston Celtics Jaylen Brown заяви, че ще продължи да бъде представляван от Donda Sports. Той, заедно с Donald, бяха първите спортист, които се присъединиха към агенцията, когато тя стартира през май. В интервю за Boston Globe споделя, че въпреки случващото се вярва, че Donda Sports все още представлява същите ценности, както, когато той е станал част от компанията.

Малко след публикуването на интервюто обаче той направи обратен завой и обяви, че напуска агенцията. „

През последните 24 часа успях да разсъждавам и да разбера по-добре как в предишните ми изявления липсва яснота при изразяването на моята позиция срещу скорошни безчувствени публични изказвания и действия, за което се извинявам. И в това се стремя да бъда възможно най-ясен. Винаги съм и винаги ще продължавам да заставам твърдо срещу всеки антисемитизъм, реч на омразата и потисническа реторика от всякакъв вид. Сега осъзнавам, че има моменти, когато моят глас и моята позиция не могат да съществуват едновременно в пространства, които не съответстват на моите ценности. И поради тази причина прекратявам сътрудничеството си с Donda Sports.

, пише Brown в изявление, споделено в социалните медии.

Малко след като Brown пусна изявлението си, играчът на LA Rams Donald последва примера му. В съвместно изявление от него и съпругата му двойката споделя:

„Последните коментари и прояви на омраза и антисемитизъм на West са точно обратното на начина, по който избираме да живеем живота си и да отглеждаме децата си“.

Напускането на Brown и Donald от Donda Sports идва на фона на вълна от разпадащи се бизнес отношения на West, докато той усеща последствията от скорошното си поведение. Наскоро adidas потвърдиха, че са прекратили партньорството си с Уест и неговата марка Yeezy, сделка, която им носи около 2 млрд. долара годишно. В изявление германският търговец на спортни стоки заяви, че не толерира антисемитизма и всякакъв друг вид реч на омразата. През изминалата седмица West отпадна от Balenciaga, агенцията за таланти CAA. Също така стана ясно, че рапърът не е преподписал с лейбъл Def Jam, като договорът му изтича през 2021 г.

Getty

Playboi Carti пуска Narcissist

Playboi Carti прави скок в света на модата с линия дрехи Narcissist. Нeговата колекция вече се продава на уебсайта на марката Opium на Carti - тя включва шапки, качулки с отпечатани снимки от арести на престъпници, бомбър яке, тениска и потник.

В интервю за Paper, Carti каза, че е работил по колекцията 2 години. Той също така твърди, че името на линията е „not about being a dick“, а по-скоро „being the best you“.

„Това е нашият начин на живот, разбирате ли какво казвам? Всичко е да бъдеш себе си и просто да изразяваш чувствата си чрез дрехите.“

Вместо други дизайнери, Carti се вдъхновява за артикулите от своя татуист. Споделя, че с е влюбил в света на татуировките и се е впечатли от това, че черно-бялото мастило идва от затвора.