Още помним "Нова Година в Ню Йорк" - бляскава и вълнуваща. Тогава си пожелахме да имаме и една приказна Коледа. За място, на което около празника да може да почувстваме истинския коледен дух - коледен парк с ледена пързалка, голяма елха, пищна украса, въртележки, крафт магазинчета, работилнички за малки и големи и кът с Дядо Коледа на едно място. И ето, тази година ще останем приятно изненадани от това, което предстои да се случи в Киноцентър „Бояна“.


Сред декорите на Древен Рим, между 11-ти и 24-ти декември, ще се настани истинско коледно градче - Коледа в Рим. Древният град ще е изпълнен с коледен дух и светски живот, съдържание и атракциони. По улиците му ще греят празнични светлини, а по пиаците му ще има пица и храна в изобилие, идваща от най-добрите софийски ресторанти. Сред финната селекция виждаме имената на Günter's Würst, Mirabelle sweet pop up, Jobo, Taste Box, Red Coral, Wine Box & Cheese, Scran, Lolly sweet, Travel & Cocktails, Cosmos, Sputnik, Pure.

Ще бъдат обособени различни топли помещения с ежедневна програма, приказни стаи за децата, кът за снимки, куклен театър, 3D арт инсталации и цирк. Ежедневната програма на работилниците ще включва изработване на коледни звезди от хартия, циркови акробати и 3D елхички от картон, коледни топки от филц и още много други интересни предложения за устойчива декорация за дома и наистина уютна Коледа. Паркът ще работи всеки ден от 11 до 24 декември с работно време от 12.00 до 22.00 часа, като изключение прави 24-ти декември, когато паркът ще работи с намалено работно време до 18.00 часа.


Паркът ще работи всеки ден от 11 до 24 декември с работно време от 12.00 до 22.00 часа, като изключение прави 24-ти декември, когато паркът ще работи с намалено работно време до 18.00 часа.

Като отделно събитие, на 25-ти декември, навръх Коледа, сред декорите на римския площад ще бъде изградена голяма сцена, на която ще се качат някои от най-обичаните родни изпълнители като Графа, Михаела Филева, P.I.F.,, JEREMY? Те ще съберат своите фенове за феноменален концерт, който ще сложи края на цялата коледна приказка, разказана в киноцентър Бояна. 


Всеки може да си вземе билети в две ценови категории – „с“ и „без“ включени атракциони за коледния парк, отделно в продажба са и билетите за коледния концерт.

„КОЛЕДА В РИМ“ ще се състои между 11-ти и 24-ти декември в Киноцентър “Бояна”. Ще се допускат само хора със зелени сертификати, а за всеки, на който му се налага да си направи тест, ще има мобилна лаборатория пред централния вход. Билети може да закупи всеки само онлайн от платформата на epay.bg, като капацитетът им е силно ограничен на дневна база. Деца до 5 години (включително) влизат на събитието и използват атракционите безплатно (но задължително с придружител!).