Десет години двойка в любовта, в бизнеса, в страстта си към пътуването и в стремежа към приключения – това са Joan (Джон) и Lucien (Лушиен). Двамата се срещат след като вече всеки има поотделно деца и разпознават един в друг своята сродна душа. Заедно обикалят света, организират събития за рециклируема мода, танцови пърформънси, танцови класове и работилници. Зад всички дейности, с които се захващат стоят социални послания, фокус към опазване на околната среда, запазване и споделяне на културата на чернокожите, която ражда движения като хип-хоп и афро клонове в модата, танците, изкуството. В България Joan и Lucien идват за трети път и споделят, че много харесват красивата природа и прекрасните хора. Повече за създателите на Solution Dance Center ще научим от самите тях.

Здравейте, Джони Лушиен! Как сте? Къде ви откриваме?

Ние сме супер! Благодарим, че сме с вас. Чудесно е, че идваме отново в София. Този път организираме танцови уроци в International Dance Academy 360 и St.George International School. Ще бъдем в София от 25 до 30 юни. Искаме да се насладим на София и да се видим с нашите приятели тук. Специални благодарности на Мария Косса и Пламен Адреев за помощта около организацията насъбитието.

Идвате в България за трети път. Изглежда, че ви харесва да бъдете тук. С какво това посещение е по-различно от последните две?

Този път водим и подкрепление! Някои от хореографите и учителите, които преподават в нашата школа в Холандия, идват с нас в България. Те също ще водят хип-хоп и афро класове. Нямаме търпение да им покажем колко е красива София и колко благи са хората тук.

Вие водите основно хип-хоп и афро класове. Има ли връзка между тези стилове?

Връзката е, че и двете течения са част от културата на чернокожите народи. И хип-хоп, и афро не са само техника, но основно groove и чувство. Афро и хип-хоп културите стават по-свързани в последните години. Дори между музиката и хореографиите се наблюдават прилики.

Разпознаваме някои от танцьорите, с които идвате. Разкажете ни повече за тях. Колко класове ще направите и къде?

Идваме с общо 5 танцьори – Devanté Walden (Afro& HipHop), Trisa Agia (Afro fusion), Xenisa-Xhanee (Hiphop), Justin Brandsma (Hiphop) and Rosa Thomford (HipHop). Всички те са известни и добре познати хореографи и артисти в Холандия. Благословия е да имаме всички тези красивии талантливи танцьори с нас, за да можем да споделим нашето знание и страст с танцьорите в София. В понеделник организираме афро класове, а във вторник –хип-хоп. За повече информация можете да ни последвате в Instagram или да посетите сайта ни.

Това е цялата ни програма:

Понеделник, June 28 at International Dance Acedemy 360
18:30-19:30 Joan Alosery & Lucien Bouman collab (Afro Dance)
19:30-20:30 Trisha Agia (Afro Fusion)
20:30-21:30 Devanté Walden (Afro Dance)

Вторник, June 29 at St.George International School
18:30-19:30 Rosa Thomford (HipHop)
19:30-20:30 Devanté Walden (HipHop)
20:30-21:30 Xenisa-Xhanee & Justin Brandsma (Hiphop)

Освен танците, вие организирате модни събития и пъформънси. Разкажете ни повече за това.

Името на нашата компания е Broke Ass Millionaires. Искаме да обърнем повече внимание към ефекта от бързата мода и влиянието й върху околната среда и човешките права. Устойчивостта е основният ключ в нашите събития. Работим с различни артисти и брандове в Холандия. Занимаваме се с рециклиране и стилизиране, използвайки дрехи втора употреба. Организираме фото / арт изложби и събития за устойчива мода, комбинирани с танцово шоу. Посланието на Broke Ass Millionaires e:

Направи най-добротовъзможно от това, което имаш, дори то да не е много. Бъди уникален, бъди изобретателен и вдъхновявай другите да живеят по-устойчиво, когато се отнася за мода.

За много хора 2020г. не беше много добра, но вие успяхте да отворите ново ваше студио. Поздравления! Това ли е първото ви студио в Холандия или имате и други преди него?

Още преди пандемията имаме Solution Dance Center – вече станаха 15 години. Имаме две локации в Холандия. Заради нарастващия брой ученици и пандемията се нуждаехме от по-голямо студио. Корона вирус мерките ни принудиха да действаме изобретателно и да излезем да танцуваме навън. Така че се сдобихме с голяма палатка и подвижни огледала, за да можем да организираме танцови класове и работилници навън. Бяха супер успешни. Имаме късмет и сме благословени, че оцеляхме по време на цялата пандемия и до този момент. Без верните ни ученици и убийствен отбор от преподаватели, това нямаше да бъде възможно.

Корените са ви от Суринам. Свързвате ли се с корените си и как?

Културата на Суринам е уникална култура с корени от Африка. Горда култура, която представя любовта към нашите предци. Ние се интересуваме от традиционната музика, традиционни танцови стилове и традиционното облекло от Суринам. Обичаме да комбинираме тези елементи с модерна музика, мода и изкуство.

Моля, пожелайте нещо на нашите читатели, но използвайки само модни и танцовитермини.

Изправете се, бъдете изобретателни, бъдете добри и уважавайте културата. Вземете положителната си енергия по време на клас. Let’s vibe! 5,6,7,8 …