Срещаме се отново с FYRE след 5 години. Тогава той беше млад, новоизгряващ артист, който имаше големи мечти. Може да се запознаеш с FYRE от 2017 тук. Сега той е точно толкова целеустремен, сбъдал голяма част от мечтите си и покороряващ нови върхове. Още тогава ни направи силно впечатление неговото отношение към музика, живота и към хората. Следим развитието му с голяма радост и сме сигурни, че след още 5 години ще е постигнал повече от това, за което е мечтал. Ако по някаква причина не знаеш кой е можеш да разбереш повече за него от интервюто по-долу, а най-добре да чуеш и последният му албум "Откровение II".

Ако пред теб стои човек, който никога не е чувал за теб какво би му казал?

Връщам се към годините, в които раздавах флаери с линкове към каналите си и убеждавах хората да ги проверят, хаха…
Ами какво, преди им казвах - “правя яка музика, ще се радвам да чуеш и да дадеш мнение.”

Защо реши да се занимаваш с музика? 

Тук по-скоро случаят е, че музиката реши да се занимава с мен. Още от малък, в много житейски ситуации, единствената си утеха намирах в определени песни и текстове и знаех, че един ден и аз ще имам какво да разкажа на света в песен.

Какво послание искаш да предадеш с песните си и към кого е насочено? 

От самото начало посланието ми е било насочено към: мотивация, вяра, воля, хъс, характер, борба и спортна злоба.
Казвам спортна злоба, защото много хора често бъркат агресивните текстове и ритми с характера на човека, а това са две различни неща.
В спорта, треньорът може да е краен на моменти в тренировъчния процес към състезателите си, но извън тази сфера да е тотално различен човек. Същото е и с музиката, в определени песни имаш нуждата да изкрещиш нещо достатъчно силно, че да бъде чуто и от онези, които са глухи за теб.

Кое те е изградило като човека Огнян, който си в момента? 

Семейството ми на първо място. Комбинацията от крайно строги и консервативни роднини, до строга, но и доста либерална във възпитанието майка. Семейството ми винаги е изисквало много от мен, което отключи амбицията и желанието ми да бъда нещо повече във един свят, който от раждането ти, ти проповядва, че всичко е изгубено и няма смисъл.
На второ място залите и улицата. Незаменими учители за всяко момче според мен, където биваш тестван ежедневно и трябва да проявяваш характер и да доказваш думите си, чрез дела.

А кое те направи Fyre, такъв какъвто те познават хората сега? 

Ами честно казано не съм от хората, които слагат маска и са образ пред феновете си. И мисля, че това е причината хората да могат да се асоциират и припознаят с това, което правим.
Със сигурност обаче нямаше как да има FYRE, такъв какъвто е сега без Божията благословия и без всички хора, с които съм работил през годините и до ден днешен.
Благодарен съм на всеки, който е до мен и е бил до мен и е подкрепял "02" през годините!

Кой или какво те мотивира?

Страшно разнородни неща. Мога да направя преход в планината и да се зачета в табелка с цитат на Димков на “Бялата вода” например и това да роди идея за нещо ново.
Много ме надъхват определени песни и емоцията, която се усеща в артиста, който я изпълнява. Напоследък доста хора правят музика, не защото имат да кажат нещо, а защото го виждат като бизнес ниша. Искат да монетизират всичко. Чуваш песента и виждаш, че човека дори не се опитва да те грабне…
И тук слагам примерно DMX, Linkin Park, 2Pac, 50 Cent, Metallica и още много други, с които израснах и слушам до ден днешен. Случвало ми се е да ми се насълзяват очите от различни емоции, когато слушам. Това ме мотивира, казвам си искам да дам и аз нещо такова на хората, искам и те да усетят това, което усещам аз.

Ти имаш ли се за мотиватор?

Хората ме наричат така, но ми звучи клиширано и празно на фона на самия бизнес, в който се е превърнало “мотивирането”. По-скоро се приемам за махленски пастор, хаха, нещо от този тип. Човек, който иска да помага на хората да търсят Бог, светлината и да живеят в мир със себе си. Защото особено в България, смятам, че хората са доста далече от Бога…

Кое за теб е най-важното? 

Бог.
До 20 годишна възраст бях атеист, никога не съм обръщал внимание на вярата и дори се присмивах, когато някой ми говореше за вярата си. За мен вярата и Бог са нещо, което те открива, когато имаш нуждата и когато си готов да ги приемеш.
В моя случай беше, когато загубих майка си. Бог сам ме откри и си проправи път към сърцето ми. Без вяра и без Бог за мен сме изгубени.

Знаем, че VITEZZ е с теб от самото начало. Какво ви прави толкова добър екип и ви държи заедно? 

Това, че преди “колеги/бизнес партньори” сме били авери от 13 годишни хлапета. Също така колкото сме подобни, толкова и различни и нещата се допълват. Когато работим, не правим бизнес, не вадим хит, не гледаме статистики и числа, маркетинг стратегии и тн. Просто се збавляваме, правим това, което усещаме и което е натурално за нас. Нищо повече.


Как DJ Theo влезе в екипа ви? 

Историята с Тео датира още от 2016, когато му се бях изкефил след един чат с него и му подарих тениска. Години по-късно нашия мениджър Пайтака ни събра за едно парти в Русе, след седмица още едно в Търново и след тях вече знаех, че искам да бачкам с този човек. Енергия.


Имате обща песен с него - AMG, която е от последният ти албум “Откровение II”. Чия беше идеята? Да очакваме ли още подобни тракове? 

Със сигурност ще имаме още общи песни, Тео е талант, всестранно развит и гони резултати, както и ние. Една порода сме, така да се каже. Преди всичко е добър човек, а това за мен е много важно. Какво сърце носи един човек.
Идеята за AMG беше наша, след като слушахме един руски трак и решихме да направим бг вариант, но на дрилл бийт и реално стана различна песен, но с мелодията на припева от руската. Знаех, че Тео ще се изкефи и ще ни пасне за фийт.

С какво “Откровение II” е по-различен от “Откровение I”?

Може би тук въпроса е с какво ние сме по-различни от хората, които бяхме в първото Откровение, а истината е, че растем. От всяка една гледна точка и това се усеща в музиката ни.
Започват да ни вълнуват по-екзистенциални неща, преди някак може би бяха по първични. Всички загуби и победи оставят белези, които променят и звученето ни.

Коя песен от последния албум я усещаш най- лична? 
Определено “Откровение 3”, защото е песента, в която споделям болката си от последните години, неща, които хората пропускат покрай ежедневието и успехите на един артист.

Ти си артист, който винаги е бил в течение с тенденциите в музиката. В последно време нещата, които правиш имат drill звучене. Като му отмине момента какво следва? 

Дрилл-а е много агресивен и тежък стил, който позволява съответно да кажеш и по-тежки и агресивни неща, които мислиш и чувстваш, но може да бъде и мелодичен и спокоен. UK субкултурите винаги са съпътствали моето израстване и затова толкова харесвам този стил.
Един звук минава и заминава, но възможността да предаваш посланието си винаги ще я има, без значение какво е модерно сега. Затова и не мисля какво ще следва…

В "Откровение II" имаш песни с байле фънк звучене, доста популярен стил извън БГ. Мислиш ли, че тук може да се наложи по-сериозно? 

Радвам се, че някой е забелязал и знае какво е това все пак, хаха. Да, мисля. В байлето има много сила, енергия и в същото време звучи, като музика правена от дете на 5 години. Понякога “less is more”, както се казва и това мисля, че е и якото на този стил, дава ти възможност да изпъкнеш над музиката, напук на други стилове, в които “инструментала спасява трака”.

Какво може да очакваме от теб в близко бъдеще? 

Знам ли. Очаквайте неочакваното, както казват фолк певиците…
А ако трябва да бъда сериозен - здраво бачкане, още музика и храна за душата.

Докато чакаш да излезе нещо ново от FYRE те прикаваме да се включиш в GIVEAWAY играта ни в Instagram, където можеш да спечелиш мърч на FYRE, подписано копие на "Откровение II" лично от него и кен Monster Energy.