Ако има нещо, което обединява феновете на Хелуин с тези на Коледа, то това е филмът "The nightmare before Christmas". Ако не сте го гледали до сега, все още можете да поправите тази грешка. Анимираното кино далеч не е само за деца, особено ако идва и от майстори на кадъра като Tim Burton. В случая говорим за филм, датиращ още от 1993г., като дори първоначалната идея за него се е зародила в поема на режисьора още през 1982г. А фактът, че има почитатели, родени много след тези години, говори сам за себе си.

"The nightmare before Christmas" печели сърцата не само на милиони хора по целия свят, но и на филмовите критици. Номиниран е за "Оскар" за най-добри визуални ефекти, за "Златен глобус" и куп други награди, част от които печели. Главните герои - Jack Skellington и Sally - се превръщат мигновено в любимци, на чиито персонажи се радват и до ден днешен.

Vans имат дълга история на съвместна работа с Disney. Част от анимациите, въплащавани върху най-популярните им модели кецове включват Toy Story, Mickey Mouse, The jungle book и се очертава също толкова вълнуващо бъдеще. Настоящата им колаборация включва най-емблематичните им модели - Sk8 HI, classic Slip-on, Old Skool и Era. Всички са с невеорятни изображения, като някои от тях дори светят в тъмното(how cool is that?!). Ако сте фенове на класическите дизайни на Vans, това е най-добрият начин да разнообразите колекцията си с Tim Burton-approved кецове. Асиметричните илюстрации на Era-та ни кара да се влюбим още повече в тях, а фактът, че са в мъжка, дамска и дори детска номерация им носи още повече бонус точки. Заели предни позиции в Коледния ни wishlist, те са повече от желан подарък. Къде да ги намерите? В мрежата на Distict shoes, разбира се.Фотограф: Димитър ДрюФейс арт: Марина Симеонова