FORUM е тук със свеж нов вид. Той напомня за духа на иноваторите, които са ги носили още през 80-те, готов да стане неизменна част от ежедневието и на поколението днес с отворено съзнание за нови идеи, срещи и преживявания.  Всеки важен елемент се завръща – регулируемата лента, гладката кожена горна част и смел силует, а легендарният модел се преобразява с изключителни нови цветови комбинации.

FORUM EXHIBIT MID е емблематичен модел в света на баскетбола и смело навлиза в ежедневието ни, отдавайки внимание на историята на серията, но преоткривайки какво може да бъде значението му и днес за цялата стрийт култура с нови свежи цветове.

Вдъхновен от духа на 80-те, силуетът на FORUM се завръща с модерни детайли, превръщайки се в идеалния модел за тези, които винаги са готови да изследват света на непознатото. Взимайки мрежа, кожа, гумена подметка и класически елементи от традиционните обувки за баскетбол, той включва и детайлен език, с който да има акцент върху горната част.

Регулируемата лента не е случаен елемент. Когато дизайнерът Jacque Chassaing започва работата си по модела, се допитва до редица треньори и баскетболисти и открива, че слабото място по време на игра е глезенът. Той решава да създаде детайла, за да го стабилизира и да защити цялата зона. А за да е сигурен, че обувките ще са перфектни за атлети, той работи съвместно и с физиотерапевти.

FORUM EXHIBIT LOW се отличава както със запомнящ се силует, така и със смелите цветове, а класическите елементи са готови да ти дадат увереност да откриваш всичко ново както на корта, така и във всеки необикновен момент от ежедневието.

Историята на FORUM започва през 1984. Тогава това е един от най-скъпите модели на пазара с цена от 100$, имайки предвид, че по това време стандартните цени за кецове са били двуцифрени. FORUM се установява като отличителен модел за професионалните баскетболисти. Вълнението покрай модела е мигновено и нестихващо. Въпреки че е по-рядко срещан по улиците, то единствената причина остава цената.  Michael Jordan е и един от емблематичните атлети, които превръщат FORUM в силуета на 80-те. Иновацията в дизайна, издръжливостта на баскетболното игрище и дори цената го утвърждават като един от най-важните и актуални модели по това време, задължителен за големите атлети.

FORUM LOW от своя страна се завръща с ярък нов вид, давайки ти вдъхновението от легендите, които първи са ги носили. От разноцветен до класически вариант, моделът ще се впише в гардероба на всеки, търсещ удобна, стабилна, но и в същото време запомняща се обувка с изключителна история.

FORUM възхвалява тези, които са свободни да изразяват себе си и да живеят с отворено съзнание. Начин на мислене, който превръща всеки аспект от ежедневието в източник на щастие и удовлетворение. #adidasFORUM е за хората, които остават отворени за нови идеи, опитването на нови неща и откриването на нови перспективи. Това поколение има своите успехи точно заради този мироглед, защото сме готови да открием и приемем непознатото и неочакваното без значение дали става въпрос за съботна игра на баскетбол с приятели, експерименти с музика или дори срещи с някой непознат.

Снимки: Евгени Гочев