Историята започва през 2008 година, когато името California отново се появява в редиците на конят от Маранело. Новото Ferrari California е революция за италианската марка - това е първият автомобил с предно разположен V8 двигател, за първи път е представена 7-степенна кутия с двоен съединител и първият кабриолет на Ferrari с твърд покрив, който се прибира отзад. Последван от подобрената си версия - California T, която излиза през 2015г. на пазара, последното засега Ferrari California е олицетворение на спорт, достъпност и класа. Изкуство. Революция. От най-малкия компонент до готовия продукт.

Дръзко, ярко, сензационно, спортно, елегантно. По-смело отколкото биха го сътворили в Atelier Ferrari, при това не защото нямат ресурсите или въображението, а защото имат граници. А има хора, при които липсват такива граници, които не искат да се съобразяват, които имат нужда от революция - и тук се появява Вилнер, човекът изкуство, човекът вдъхновение, човекът идея, човекът, за който не просто няма граници... Човекът, който сбъдва мечти. А резултатът? Поредното изкушение - Ferrari California от Vilner Garage.

  "Червеното... досещаш се - спорт, страст. Исках интериорът да е динамичен, да е различен и чувствен. В съзнанието си не си представях да избягам от духа на Ферари за този проект. Често в други случаи избираме различен дизайнерски подход - дали ще направим интериор в стил 60-те на Tesla или изискан кожен салон в Трабант..." - споделя Атанас Вилнер.

  "Тук всичко се върти около думите "страст" и "чувства". Естественият избор беше червеното - мека кожа, покрила панелите с дълбоки и изразителни извивки, и контрастни бели шевове, които завършват идеята. Нещо като дамско бельо - да възбужда мъжете и да кара жените да се чувстват комфортно и секси когато са вътре." - допълва Вилнер, смеейки се.

  А интериорът определено възбужда - релефната тапицерия, която обхожда цялото табло и се пренася по вратите, сякаш формите се нуждаят да усетят въздушната струя при 200 км/ч. Карбоновите елементи, които спомагат да направят тези 3.5 секунди от 0 до 100 км/ч най-незабравимите. Алкантарата по волана, която е прецизно пришита на точните места, така че да докосва пръстите на ръката деликатно, а допълващата я кожа се грижи за добър захват, дори и в най-екстремните моменти...

  "Оставихме автомобилът с оригинална боя отвън по желание на собственика. Това ни помогна да се развихрим отвътре и ни позволи да използваме разнообразие от форми, и разбира се този ярко червен цвят за контраст. Все пак исках да добавим и малко от плода на изкушението на видимо за всички място, затова боядисаме спиците на джантите в същото червено." - разказва Атанас.

  А ръчно изработените чанти са кулминацията в цялата история. В духа на автомобила, това са аксесоарите, които ще бъдат с вас в най-специалните моменти - пътешествията, които са храна за душата.

  "За нас е важно не само да изпълняваме "щури" клиентски желания. Смисълът от работата ни се крие в помощта - ние помагаме на клиентите да открият какво наистина им харесва чрез многобройни консултации, показваме им вече изпълнени проекти и заедно решаваме проблемите. Дори в случаи, в които клиентът идва и ни оставя колата без претенции, просто защото сме Vilner Garage, ние искаме да сме сигурни, че автомобилът няма да се превърне в едно красиво произведение, с онзи "Уау" ефект, а ще бъде един наистина красив проект, който да отразява душата на самия собственик. Предполагам цялата магия се състои в постоянната комуникация и персонално отношение - независимо дали става дума за смяна на колани или цялостно преобразяване на автомобил от класа на Ferrari. Vilner Garage е за всеки с любов към изкуството, автомобилите и най-вече с любов към себе си. " - допълва Вилнер.

А какъв по-добър начин да покажеш на останалите частица от душата си, от това да избереш Vilner Garage?

Всички промени по автомобила включват:

Отвън:

  • Пребоядисване на джанти в два цвята


Отвътре:

  • Волан: претапициране с кожа и добавяне на карбонови елементи
  • Табло: претапициране в комбинация от естествена кожа, алкантара, релефи и червени акценти
  • Козирка на таблото с релефи
  • Претапициране на панели - врати
  • Претапициране на средна конзола
  • Поставяне на цветни колани


Аксесоари:

  • Ръчно изработени сакове


Ferrari California T by Vilner Garage

Двигател: 3.9L twin-turbo V8
Мощност: 553 к.с. и 755 Nm
Ускорение от 0 до 100 км/ч: 3.5 секунди