Вече дори и тези, които не се кефят на автомобилите знаят, че всичко при тях е тръгнало към електричество и да, Tesla са боговете му в момента. Тия пусти традиционалисти от Великобритания обаче, ни напомниха, че актуалните технологии хич не са за подценяване и след наследникът на великия McLaren F1, който Гордън Мъри разкри - T.50 с неговия атмосферен двигател ревящ до 12000 оборота и шест ръчни скорости идва това от други класици - Aston Martin - Victor.

Това си е "one-off" или както на български може да му викаме - еднорог, с който англичаните буквално да се изфукат и да ни накара да си го сложим като плакат на стената - нещо, което не се е случвало от години назад. За да го създадат, механиците и инженерите са използвали три модела - One-77, на който лесно може да се забележи линията и рамката на страничните стъкла и който е "донор" за двигателя,пистовия Vulcan, от който е взето окачването, както и хиперкарът Valkyrie.

Стигаме и до двигателя, който е изпратен до магьосниците Cosworth - 7.3-литров V12, който вече има мощност от 836 атмосферни конски сили и 821 нютон метра - без турбо, без компресор, без батерии. А скоростите? Няма пера зад волана и хипер мега маниашка автоматична кутия, която да превключва за стотни от стотните, не - ръчка, шест-степенна, слост, с дървена кръгла топка.

Шасито е изработено от карбон естествено, а дизайна е вдъхновен от модела V8 Vantage от началото на 80-те, като приликите започват от кръглите фарове и типичната решетка за Aston-ите, страничната линия, която леко може да го сбърка с американските мъсъл карове и задницата с този вграден в купето "дъктейл" спойлер и дори и стоповете. Гърнетата са вградени в праговете и излизат малко преди задните гуми, а покъртителните джанти са с централна гайка - като при състезателните машини.

Отвърте - още карбон, матов, открит, и фрезовани метални детайли, и маслено зелена кожа с акценти от кафява кожа и много видни шевове, както и волан като от Формула 1. Толкова да пръска тази кола откъдето и да я погледнем, а как ли ще звучи?