Пролетта винаги е носила много цветове. И въпреки че невинаги сме готови да експериментираме със стила ни, гримът ни дава лесен начин да разнообразим всяка визия. След клипа към песента Physical, Dua Lipa ни увери, че смелите цветове в грима са на мода. Новият й албум Future Nostalgia наистина ни върна назад в десетилетията не само музикално, но и естетически. Тя взима смели диско цветове и ги комбинира с перфектен контур, носи ретро фиби и ги прави модерен аксесоар, боядисва косата си в два контрастни цвята и ни вдъхновява да бъдем по-смели и в нашите beauty избори.

Dua Lipa's makeup for Physical music video
instagram @dualipa

За нея няма ограничения и само в този клип тя сменя 12 цвята. Защо да не пробвате и вие? Ако пък искате по-семпъл вариант, Dua Lipa има и такъв: жълти сенки само във вътрешния ъгъл на окото. Трябва само да изберете цвят, а за да получите максимален ефект, включете в рутината си и основа за сенки. Тя ще ви подсигури пигментирани цветове, които няма да се размажат. Един цвят върху целия клепач, блестящ акцент или опушен цветен грим – всичко зависи от вас.

Dua Lipa's makeup for Physical music video
instagram @dualipa

Креативната гримьорка, която седи зад визиите в клипа, е Lisa Eldridge. Тя прави един модерен прочит на грима от 80-те. Въпреки препратките към отминали десетилетия, тя успява да създаде модерен и свеж вид. Любимата визия, която е правила за певицата, е от Met Gala 2019, когато залага на лилава блeстяща очна линия и изкуствени мигли. Все пак темата на Met Gala 2019 тогава бе „Camp: Notes on Fashion“, което предполагаше екстравагантен грим и прическа. Освен с Instagram колекция от снимки на перфектен грим, Lisa Eldridge ни впечатли и с YouTube канала си, в който споделя професионални техники за гримиране.

Ретро не означава банално и прекалено. В последния си клип към песента Break My Heart Dua Lipa показа, че семплият грим също може да бъде ефектен. Целият екип, включително и изпълнителкат, имат натурално излъчване с лек и младежки грим. Очна линия, блестящи сенки, вежди с гел и добра основа са достатъчни. Но освен вдъхновението, получихме и повод за гордост. В клипа участват талантливи български танцьори и нямаше как да не потърсим тайни и трикове за перфектната ретро визия от самата снимачна площадка.

Dua Lipa's makeup for Break My Heart music video
insagram @dualipa

Част от екипа е Елена Коларова (@elena.kolarova). Млада, красива, талантлива и амбициозна. Тя е точно от момичетата, за които се пее в целия албум на Dua Lipa. Освен ружа, който е задължителен напоследък, гримът ѝ включва основа, контур, леки сенки, тънка очна линия, nude червило и хайлайтър. Можем да носим визията на Ели и в ежедневието, не само във видео клип с над 21 милиона гледания. Основата, пудрата и фиксаторът са ключови за грим, който издържа 12-часов снимачен ден. А самата Ели издава, че най-сигурното червило е матовото, което е задължителен продукт за професионалистите. Червилата на МАС са нейни лични фаворити.

Elena Kolarova's makeup for Break My Heart music video


Косата ѝ издава носталгия по изминалите десетилетия с модерен прочит. Опашката на Ели със сигурност е готин вариант за лесна и ефектна прическа. Вдигате малка опашка и пускате два кичура отпред, като оставяте отзад част пусната коса. След това навивате косата с маша или с преса. Накрая покривате ластика с кичур от опашката, за да не се вижда.

Диско визиите на Dua Lipa включват и любимите на Елена светли цветове и брокат. Като част от Skywalkers crew (@skywalkersdancestyle) тя често прави сама грима си за сцена, което я е превърнало в експерт при избора на издръжливи и наситени продукти. Тя ни препоръча Nude Eyeshadow Palette от Huda Beauty. Перфектен избор, ако искате палитра, в която да има светли цветове за ежедневието и наситени цветове за сложни визии. Huda Beauty се откроява с пигментирани сенки и неслучайно палитрите на марката са бестселъри в Sephora. Другото предложение на Ели е MAC Slow|Fast|Slow Dazzleshadow. Блестящи и напълно достатъчни сенки, с които да разнообразите рутината си, ако не искате цяла нова палитра.

Новата ера на Dua Lipa ни харесва не само заради музиката, но и заради смелостта в грима, прическата и модата.