ИКЕА представя DAJLIEN – лимитирана колекция, посветена на тренировките в домашни условия. Тя се състои от 19 универсални продукта, които подпомагат движението в забързаното ежедневие и дават възможност на хората да си създадат здравословни навици в комфорта на дома. 

Предвид предизвикателствата и неудовлетвореността от упражненията в домашни условия, ИКЕА си поставя за цел да проучи различни възможности за по-добри и лесни за осъществяване тренировки в жилищното пространство. Резултатът е DAJLIEN – колекция, създадена да улесни хората да бъдат физически активни всеки ден. Това вярване е залегнало и в името на колекцията: DAJLIEN означава "ежедневно" на шведски и идва от Смоланд, родното място на ИКЕА.

Вдъхновена от нуждата от многофункционални решения, които безпроблемно се вписват в интериора на дома, колекцията DAJLIEN съдържа както тренировъчно оборудване, така и артикули за съхранение. Много от продуктите служат и като стилни и практични дизайнерски елементи.

"Не всеки се чувства безопасно или удобно да посещава спортната зала, а у дома често сме изправени пред липса на пространство и ограничения във времето. DAJLIEN се роди от желанието да намерим интелигентни решения, които да се справят с тези проблеми и да помогнат на хората да си създадат удобно и мотивиращо място за упражнения"

, казва Сара Фагер, дизайнер в ИКЕА Швеция. "Искахме да създадем функционални и красиви продукти, които да вдъхновяват и променят възприятието за тренировките у дома – като забавна, лесна и естествена ежедневна дейност".

Продуктите в DAJLIEN са изработени с фини цветове и детайли, които се вписват по естествен начин във всяка обстановка. Колекцията включва разнообразни артикули, които помагат за превръщането на жилищното пространство в място за тренировки, включително постелки за упражнения, степенка и комплект пръстеновидни дъмбели – всички те са проектирани така, че да са лесни за използване, съхранение и пренос.

Също толкова здрав и универсален продукт е пейката DAJLIEN, която е вдъхновена от старата фитнес школа – с мултифункционален дизайн, предоставящ място за съхранение. Тя се предлага с нехлъзгаща се постелка и дава възможност за различни упражнения с тежести, като същевременно служи за съхранение на вещи, или като практична масичка за кафе.

DAJLIEN се простира отвъд фитнес оборудването и включва продукти за възстановяване и понижаване на стреса, включително пречиствател за въздух, колани за йога, наколенки, масажна топка и преносима Bluetooth колонка – всички в меки и успокояващи нюанси. Колекцията предлага и артикули като чехли и два различни вида пончо – за релаксация и добро настроение след тренировка.

DAJLIEN е налична от януари в магазините на ИКЕА, както и онлайн на ikea.bg