Всеки път, когато чуем Converse, в ума ни изниква силуетът на Chuck Taylor – една от най-популярните обувки в света. От баскетболното игрище, през скейтбординга и музикалната сцена, до неизменна част от ежедневието на милиони хора по света всеки ден, моделът често поражда спор между потребителите – колко е удобен? За заклетите фенове това е най-великата и най-удобна обувка на света, докато за други е нищо повече от обикновена гуменка.

През годините от бранда няколко пъти подобряват качествата, издръжливостта и удобството на знаменития про-модел на баскетболната легенда Чък Тейлър. Например с представянето на Chuck Taylor 2 със своята Lunarlon стелка или пък по-популярния Chuck Taylor 70’s със своите значително по-здрав плат и леко по-дебела, но много по-издръжлива подметка. Това значително подобрява мнението на потребителите за модела, които с всеки изминал ден стават все повече и повече. Но новата ера на удобство е тук!

Converse представят серията CX – нова генерация обувки с фокус върху дизайна и удобството. Серията включва няколко добре познати и утвърдени класики, като Chuck Taylor и Weapon CX, както и едно ново попълнение в редиците – ексцентричният Run Star Motion. 


Converse CX представлява 360-градусов подход към създаването на една обувка, който предоставя не само нови и интересни възможности за себеизразяване, но дава и възможността за по-добро изживяване що се отнася до комфорт. Новите силуети са изцяло изградени на основата на CX пяната, която се крие в подметката на всеки един от моделите от серията. Тя представлява микс от разтопени малки топчета EVA пяна, която позволява оформянето й в различни форми и дизайни. CX пяната има повишено ниво на абсорбция при удар и натиск, както и високо ниво на издръжливост, които правят всеки един модел от серията перфектен за ежедневна употреба.


Безпрецедентен шампион на колекцията обаче остава Converse All Star Chuck Taylor CX, който е екипиран изцяло с нови материали отгоре до долу. В горната си част моделът е направен изцяло от разтеглив плат, а езикът - от 100% рециклирани полиестерни нишки. В задната част на високия модел има добавена и халка за издърпване. Това, в комбинация с разтегливия плат и здрав език, дава възможността за по-лесно и бързо обуване на обувката.

Страничната част на обувката е прозрачна, а под нея се крие меката, но здрава подметка, оцветена в искрящи цветове – за по-голям комфорт, който всеки може да види. Разбира се, запазени са и най-отличителните елементи на Chuck Taylor модела – гуменото бомбе в предната част на обувката, както и All Star плочката в задната част на подметката. Всички тези иновации по модела го правят в пъти по-лек от своите предшественици – стандартния Converse All Star Chuck Taylor и неговата 70’s версия.


Един от най-вълнуващите момент от новата Converse CX колекция е, че от тази година любимия ни Chuck Taylor вече се предлага и в ниска версия с Flyease технологията на Nike. Тя позволява обуването и събуването на обувката без нуждата от използване на ръце, както и връзване и развързване на връзките, което прави моделът изключително подходящ за хора с увреждания.


Новият Converse All Star Chuck Taylor ти дава възможността не само да разгърнеш напълно своя потенциал и да изразиш себе си пред света, но и да са насладиш на комфорта и удобството, докато го правиш. Можеш да откриеш моделите от CX серията в магазините на Converse в District и Fan Point.

Не забравяй да ни споделиш как ги съчетаваш с твоя личен стил, като ни отбележиш в Instagram с @asphalt.bg. 

Фотография: Евгени / The Trackers

Грим, стайлинг: Еда / The Trackers

Модели: Марина; Люк

Асистент: Теодора Коларова