Време е за малко цвят! Reserved пуска нова колекция, пълна с енергия, оптимизъм и сила. Тук съвременната естетика се среща с мотиви, вдъхновени от занаята. Ние-добре осъзнаваме колко важни са цветовете, особено в сив зимен ден. От Reserved също са нясно с това и решават да използват максимално ярки цветове. В колекцията Color Treats те са получили допълнителен обрат и наподобяват бои, изцедени от тубичка върху палитра, с които рисуваме възможно най-цветната картина.


Отправна точка за работата по колекцията Color Treats е тъй наречената транс-сезонна идея, тоест прехода от зимния към пролетния сезон. Миналогодишните преходните колекции на Reserved бяха по-сдържани и неутрални, за да обвържат двата сезона заедно. Този път обаче марката се фокусира върху енергични цветове, изпълнени с жизненост. След релаксиращо и спокойно настроение е време за добра доза хормони на щастието. Допаминовият дресинг е силна тенденция за следващите месеци и се състои в комбиниране на силни нюанси, в изненадващи и често контрастиращи палитри. Това е отговорът на модата към спокойствието и енергията, от която толкова отчаяно се нуждаехме в последно време.


Нюансите на люляк и виолетово се срещат с наситено розово, искрящото зелено и изразителното тюркоазено се преплитат с кобалт и малко по-светло синьо. Има различни блестящи текстури – плетени, плисирани и ватирани. Дизайните са създадени по начин, който позволява различни комбинации с определени елементи. Има и комплекти - плетива с панталони или поли с жилетки.

Моделите на дрехите са вдъхновени от крафт изработките. Те включват специално проектирани жакарди с мотив, който свободно имитира нормалния ритъм и релеф на хартиени пиняти. Използваните цветове само привидно се сблъскват, създавайки хипнотизиращи, артистични композиции. Различните плетени тъкани играят основна роля. Те се разширяват и стесняват, променят посоката или образуват оригинален пачуърк ефект, в който всяка кръпка е изплетена с различно тъкане.



Има и дънкови елементи, но вместо класическото синьо, те са създадени в бонбонено розово (мини рокля), люляк (комбинезон) и светло синьо (комплект от жилетка плюс полата с колан). Цялата колекция е гладка, без кръпки или цветни вариации, изработена от деним, който е по-мек от класическия, за да пасне добре на женствените кройки.

Потенциалът на Color Treats е умело уловен във фотографиите на Dorota Szulc и стайлинга на Marta Zaczynska, където е допълнително подсилен от лъчите на залязващото слънце и близостта с природата.

Колекцията ще бъде налична в стационарните магазини и онлайн на 21 януари 2022 г.

Photos: Dorota Szulc @szulcworks



Photos: Dorota Szulc

Styling: Marta Zaczyńska

Female Model: Matylda Sokołowska

Makeup and hair: Gor Duryan