Обикновено е прието рождените дни да се празнуват в рамките на един ден, но за adidas Originals такъв обичай тази година не влиза в сила - легендарният модел обувка Superstar бележи своя 50-ти юбилеен рожден ден през 2020, и плановете са този рожденик да не стои със скръстени ръце. Освен мащабния й restock на пазара, вкючително и в магазините на BUZZ, се очакват  редица приятни изненади за почитателите на тази класическа бяла обувка с черни ленти от двете страни, през цялата предстояща година.

Световноизвестният фаворит на всеки любител на класическия ежедневен стил, Superstar вече 50 години е в топ класациите за най-купувани обувки, както и бестселър на американския пазар за няколко поредни сезона. Едно безспорно доказателство за непоклатимата и заслужена позиция на модела на Стената на Славата!

Всичко започва в далечната 1969 година, когато първият чифт adidas Originals Superstar е изработен, отначало в low-top версия на Pro Model basketball shoe. В последствие обаче, поради светкавично растящата му популярност, повече нови дизайни са се изготвяли, докато накрая не се патентова известният днес модел с прякори “shelltoe”,”shell shoe”, и “shelltop”, дължащи се на гумения shell toe piece. Именно той става причина името Superstar да бъде считано за едно от най-влиятелните в модерната снийкър култура днес.

Това, което отличава Superstar от конкуренцията му на пазара, е способността да се приспособява към всеки вкус. С на пръв поглед изчистения си силует, всъщност дава възможност на носещия да развихри въображението си и да customise-не чифта си по свой вкус. Симбиозата между този модел на adidas Originals и различните разновидности на младежки стил и преходи в света на модата, окончателно затвърждава дълголетното му място в гардероба на милиони фенове по цял свят.

Споменахме миналото, сега е ред и на бъдещето. Слуховете подсказват, че се очертава вероятна колаборация между Superstar и Kareem Abdul Jabbar, който още навремето е въвел обувката в употреба на престижните американски баскетболни кортове. Също така не трябва да забравяме и общия проект натези adidas Originals с хитовата хип-хоп група Run DMC, също фундаметален виновник за ранната слава на Superstar в последните години на 20 век. Със сигурност освен с тези два могула, обувката ще продължи все така ударно да се появява и сред рафтовете на редица световни footwear бутици, както и в ръцете на някои от най-нашумелите creatives в тази сфера.

Пожелаваме на adidas Originals Superstar да бъде все така силно име в снийкър индустрията и да изненадва още повече аудиторията в следващите 50 години!

Ако още не сте собственик на този модел, или просто искате да подмените стария с чисто нов, какво чакате? BUZZ се е погрижил всеки желаещ да се сдобие със Superstar, само с един клик на екрана. Какво трябва да направите? Ами просто е - посетете сайта на BUZZ и поръчайте своя модел сега! Какво чакате?!