В последите години модните брандове се фокусират върху колаборации с други марки, дизайнери, артисти и популярни лица в социалните мрежи. Изключение не правят и Reserved. Впускайки се в трендът те създадоха лимитирана колекция с полската певица BRODKA. Марката подкрепя имиджа на изпълнителката от премиерата на новия ѝ албум, когато дизайнерите на Reserved проектират част от сценичните ѝ тоалети. Първият резултат от работата са аутфитите, които се появяват във видеоклиповете към новия албум на Brodka - „Brut". Костюм, сякаш заимстван от мъжки, който се вижда в клипа ѝ „Game Change", е игрив вариант за отхвърлянето на половите стереотипи. Той беше включена в окончателната колекция в непроменен вид. Сивият тренч от видеоклипа ѝ „Hey Man“ от своя страна е променен чрез омекотяване на линията на раменете и добавяне на асиметрия.

BRODKA x RESERVED е колаборация залагаща на екстравагантност и практичност. Изборът на материи също е важен за създателите на колекцията - естествените материали като вълна, коприна, органичен памук и особено екологично чистите NAIA ™, LENZING ™ и ECOVERO ™. В колекцията, която се предлага онлайн, ватираните палта и пелерини са придружени от овърсайз костюми, които са много актуални последните сезони. Трикотажи, плетива с графични шарки и деконструирани якета се борят за вниманието на всички. Както в музиката BRODKA няма място за клишета, такава е и в линията ѝ дрехи за RESERVED. „Мечтата ми беше да създам дрехи, които не можеш да намериш в магазините, и които бих искала да нося само аз“ - признава тя.

Впечатляващите кадри от фотосесията и придружаващият клип са заснети във Валенсия. Всички са били единодушни, че това е невероятно място, защото сградата изглежда така, сякаш някой е събрал десет сгради в пространствен пъзел. Показали са само абстрактните ѝ черти и са пропуснали жилищната част, която е нормален блок със саксии с цветя на балконите, окачено пране, където живеят хора. На снимките изглежда, като изоставена, но към това се е стремял Bartek Wieczorek, автор на снимките и видеото.


 

Фотографът отбелязва важната роля на стилиста Ewelina Gralak при създаването на видеото. Сюжетът е изграден едновременно около колекцията и мястото, важно е двете да си пасват. BRODKA и цялата комуникация около нейния албум бяха ключови в този случай. Оттук и видa на суровостта на дизайна, ориентираният към архитектурата подход и ремоделирането на силуета. Беше необходимо да се намери място за практически решения, без да се жертва артистичността и нестандартността на дизайна. Неравномерните линии, като вълнообразните външни шевове или цветовите комбинации на трикотажа, включително мотивите на оп-арт, бяха допълнително подчертани от кривината на огледалата, поставени в Espai Verd или Green Space-като архитектурен проект на Antonio Cortes Ferranda, завършен през 1986 г.


Какъв беше творческият процес при създаването на видеото? 

30-секундната форма изисква напълно различен подход от музикалното видео, което обикновено трае три - четири минути. Няма място за сюжет, няма действие с ясно начало и край - това са изображенията, които се въртят - казва фотографът. Кратката форма е благоприятна за импресионистичното мислене. Вземете например фонтана, който се появява в нашия видеоклип. Отивайки в Испания, не знаехме, че ще бъде възможно да се изкачим по нея. Никога не е бил в скрипта като обект - тогава се оказа, че може да се използва и по такъв изявителен начин. Brodka се съгласи да застане отгоре и когато по -късно прегледах кадрите, се оказа, че този момент много се промени. Редактирането на такива клипове винаги може да се различава от оригиналната ни визия, но точно тази творческа свобода е толкова важна - добавя той. Творческата свобода е и spiritus movens на самата Brodka, която от години ни изненадва с нови образи, тясно свързани с поредният ѝ албум. Последният е суров и комбинира различни значения-точно като избраната локация.


Лимитираната колекция BRODKA X RESERVED вече е налична онлайн на www.reserved.com