Хитовият сериал „Baywatch” заковаваше милиони зрители пред малкия екран през 90-те години. Популярността му до голяма степен се дължеше на подбора на красиви актьори. Младите момичета и момчета с спорни тела облечени в червен бански се запечатоха като образ в главите на много хора. Ярък спомен са и за момчетата от Eastern Europe's Finest, които посвещават новата си колекция на "Спасителите на плажа". Eastern Europe's Finest са един от малкото български брандове, които работят усилено и успяват да се задържат на повърхността на водата. Всяка една тахна колекция е добре премислена и реализирана качествено, може би това е ключа към успеха. Опитахме се да измъкнем малко повече информация от самите създатели.

Мисля че малко хора знаят кой стои зад бранда. Представете се.

Няколко човека с общи интереси - мода, изкуство, дизайн.

Кога беше началото и как беше?

Първоначално ползвахме името за графити. А с времето вече се формира самата идея да правим дрехи, но не просто щампи на купешки тениски, а всичко от нулата.

Колко колекции станаха вече?

Пълни колекции около 5-6, останалото са капсулни колекции.

Кое ви кара да продължавате?

Мотивиращо е, когато видиш поръчки от различни места по света.

Какво ви вдъхновява за колекциите?

Различни неща от детството и тинейджърските години.

Последната ви е с референция към „Спасители на плажа“. От къде дойде идеята?

Лято, плаж, море, т.н. Като цяло идеята е да е доста буквалистично представено всичко, за разлика от някои по-абстрактни презентации, които сме правили.

Мислите ли, че вашия таргет е гледал сериала? Той беше доста известен през 90те, когато най-вероятно много от почитателите на бранда  не са били родени.

Не е нужно аудиторията да го помни, в случая правим препратка към нещо, което смятаме за важно от годините, в които израствахме. Отправяме предизвикателство към тези, които не са го виждали да разучат.

Коя ви е любимата колекция?

По-скоро отделни изделия. Ако трябва да избирам, eastern graphics колекцията и настоящата - тази със спасители на плажа са проекти, в които вложихме доста труд.

Защо не участвате по базари?

Имаме си наши представи, които не се вписват особено в концепцията на базарите.

Като за финал. Какво мислите за бг стрийт културата и стрийтуеъра?

Има много интересни неща, които се случват през последните години. Като цяло се радваме, че сме част от всичко.