В архивите на adidas, ZX остава като една от най-емблематичните серии. Въпреки че първият модел през 1984 по дизайн на Jacques Chassaing е бил изцяло насочен към бегачите, то днес ZX ясно показва, че няма нужда човек да избира между изключително удобство и запомнящ се дизайн. И докато вече всички големи модни брандове се опитват да създадат свои отличителни модели, ZX 2K BOOST взима най-доброто от миналото на класиката ZX, всички съвременни иновации за максимален комфорт и дизайн с поглед към бъдещото.

 

„Лично за мен префиксът ZX е свещен за феновете на adidas, така че създаването на всякакви нови номера от серията ZX трябва наистина да се прави с повишено внимание и с уважение. Виждам го като еквивалента в света на обувките на създаването на нов филм от поредицата Междузвездни войни.“

Gary Aspden (дизайнер на adidasSpezial)

 

ZX е „лудият учен“ в каталога на adidas и точно заради това всеки един детайл е симбиоза от ефектен дизайн и изключителна технология. Това са кецове, които бързо ще се подредят сред фаворитите в колекцията ти. BOOST подметката тидава максимален комфорт при всяко движение. Още със своята премиера през 2013, BOOST™ технологията преобърна представите за спортни обувки. Самата технология отдавна е излязла от границите на спорта и е част от легендарни streetwear модели като adidas Yeezy Boost 350. Тя е и е една от причините ZX BOOST да е от изключителните примери за кецове, които намират своите фенове както при атлетите, така и при снийкърхедовете. TPU (термопластичен полиуретан) покритието е технологията, коятоще ти даде гъвкави, издръжливи и в същото време водоустойчиви кецове, докатогуменият полупрозрачен детайл в задната част ти дава допълнителна сигурност и комфорт.  

И докато сериятавинаги ни е показвала последните иновации, то изключителната мекота на новите ZX ти дават сигурност да се превърнеш в откривател всеки твой ден, защото градът винаги има с какво дате изненада. ZX 2K BOOST се грижи за комфорта на всяко твое движение, а вдинамиката на ежедневието ти няма място за компромиси. И така adidas ZX събра Virgogаrl от Пловдив и GR!NGOD от София, за да ни покажат градът през един нов поглед.

Виктория ( @Virgogаrl ) е от милениълите, които успяват да съчетаят в своя ден работа, спорт и забавление. Креативността ѝ я превръща в откривател на всичко ново в града, а ZX от BUZZ са сигурен спътник. Въпреки че фаворит в нейната колекция досега са били adidas Falcon, ZX бързо я спечелиха. Нейният избор е ZX 2K BOOST W. Със своите цветове, моделът освежава класическия силует. Излизайки от света на бягането, тези кецове смело намират своето място и във всекидневния гардероб. В нейния Инстаграм профил бързо ще намериш вдъхновениене само за стил и кецове, но и за тренировки. А за ZX няма лимити и може да са ваши спътници във всяко едно преживяване.Точно заради това може да им се довериш както в лежерната неделя с брънч, заради запомнящия се дизайн, така и в забързания делник с тренировка навън, заради изключителната им мекота.

Кои са скритите съкровища на твоя град Пловдив?

Скритите съкровища в моя град са абсолютно навсякъде и са много! Живея тук цял живот и мога да кажа, че продължавам да откривам прекрасни местенца, било то дали ще е някой строеж в края на града с прекрасна гледка или страхотно ресторантче с най-добрата италианска кухня... много са. 

 

Спортът е важна част от твоето ежедневие. Кои според теб са най-важните характеристики на удобни обувки за тренировки?

Предпочитам маратонки, които са леки и въздушни сякаш не нося нищо. 

 

Какво включва перфектната тренировка на открито?

Задължително HIIT тренировка, много лесно може да се прави на открито и емного по-ефективна от монотонния джогинг. 

 

Смяташ ли, че когато си инфлуенсър има очакване към теб винаги да знаеш всички нови и модерни места?

Абсолютно не смятам, че някой би трябвало да очаква нещо от мен освен това, че не робувам на какво е модерно, какви са тенденциите и най-актуалните места, а именно се опитвам да избягвам от “клишетата” и “масовото”. Обичам винаги да създавам контент в собствен стил, да работя с места и брандове, които аз лично харесвам и най-вече да откривам непопулярни локации за посещаване. 

 

Когато си в някой нов град, кои са основните неща, които винаги се опитваш да видиш, усетиш и направиш?

Посещавайки нови градове, се стремя да усетя атмосферата чрез хората и храната. Музеите не са ми приоритет и по-скоро бих експлорвала тесните улички и затънтените места, които могат да ме отведат до нещо много интересно и скрито от туристите. 

 

Ако може да промениш едно нещо в твоя град, то това би било…?

Бих променила разбитите улици в кварталите. Всичко би изглеждало просто чудесно с хубави и приятни за разходка тротоари и безпроблемно преминаване на превозни средства. Смятам, че ще направи дори хората генерално по-доволни и щастливи в ежедневието си. 

 

Перфектният ден в града е този, прекаран със…?

С моя приятел или приятелки, в града ми има супер готини места за разходка и разпускане, така че с който и да си, то винаги има къде да отидете в хубаво време. 

 

Ако трябва да видиш София в целия ѝ спектър, то най-добре се довери на човек, роден, израснал итворящ в града като GR!NGOD. Той е от новото поколение в музиката, в театъра и в самия град. А града успява да бъде негов дом и вдъхновение както за текстовете в музиката, така и за ролите в театър НАТФИЗ. От „скритите съкровища“ като песента „Нека Да Гори“ до хитовете като Shake Shake Mama (Drop Top Mama 2), всяка една стъпка от творческия път на GR!NGOD ни убеждава, че той винаги е готов да изненада както себе си, така и феновете си. аdidas ZX от BUZZ са акцентът, който сякаш винаги е имал своето място в гардероба му.  

„Моделът ZX 2K BOOST FUTURESHELL ме впечатлява със семплия дизайн. Харесвам семпли неща, но направени с пиниз.“

ZX 2K BOOST FUTURESHELL прави смела крачка към бъдещото със своите цветове и дизайн, пазейки духа на класическия силует. Моделът идва с ясното обещание, че няма да останете незабелязани по улиците.

Кои са местата от града, които те вдъхновяватза музиката ти?

Терасите, като съм на тераса, на високо, тогава най-лесно пиша текстове.
Улиците и хората по тях. Слушалките в ушите, музиката на макс и енергията на града.

Кое на най-красивото и най-страшното място вСофия?

Най-красивото място в София е извън София. Най-страшното място е самата София.

Кецовете винаги са били неизменна част от имиджа на изпълнителите. Кои са най-важните елементи от визията на GR!NGOD и смяташ ли, че кецовете са един от тях?

Най-важният елемент от визията ми е карго панталона с коланите. Ако не съм облечен като модерен самурай, просто няма как... Също така Джон Ленън очилцата и черната шапка с козирка.

Каква е София през погледа на музиканта GR!NGOD?

Хаос музика с примеси от чалга, тежък метъл и фасове по земята.

Каква е София през погледа на актьора Гринго-Богдан?

Възможност. Всяко лице, всяко движение, звук, цвят, аромат, може да спомогне вдъхновението на един артист.

Перфектният ден в града, е този прекарансъс…?

С приятели, музика смешки и много спонтанни ситуации.

Ако София беше песен, тя щеше да е ….?

Мани Тая Криза - Първата песен от предстоящия албум.

 

А какъв е перфектният ден в града за теб? Без значение къде обичаш да ходиш, ZX ще бъдат сигурен избор за аутфита ти и те очакват в BUZZ. А ако искаш ZX 2K BOOST FUTURESHELL или ZX 2K BOOST W да са твои, провери профила на GR!NGOD в Инстаграм и участвай в Giveaway!

Снимки и видео: Емануил Алберт