Познаваме го като спортиста Даниел Добрев, но и като Danny Nasty, когато е зад пулта. За приятелите си е Дидо, а за всички останали - един от най-талантливите ни атлети в дисциплината скок на дължина.

Всеки талант има своя цена.

Твърди, че “всеки от нас се ражда с определен талант и е готов да даде част от себе си, за да стигне до успеха”. Израснал в семейството на спортисти, Дидо от малък прекарва голяма част от времето си в спортната зала в родния Сливен. Отличава се с таланта и упоритостта си, и това му се отплаща. Едва на 16 г. успява да скочи дължина над 7 м, а за възрастта му това е страхотен успех! Следват много състезания и постижения, сред които носител е на бронзов медал от Европейската олимпиада в Тампере Финландия и на сребърна значка за Български олимпийски комитет.

Моментът, в който имаш най-голяма нужда от смелост...

Дидо е шампион на България за юноши през 2009, 2010, 2011, за мъже 2013, 2014, 2016, 2017 и 2019 г. Личният му рекорд идва през 2013 и скок на цели 8.04 м. Последната година, която чупи поредността в отличията, е доста тежка за него. През 2018 г. се подлага на дълго отлагана операция на крака. Годината е изпълнена е с лечение, болки, много опити за тренировки и дълго възстановяване. “Едно от най-лошите неща в живота е да се опиташ да избягаш или да се бориш със страха, вместо да имаш смелостта да видиш нещата, които се случват за теб.”, споделя той и става ясно, че именно куражът го е накарал да продължи.[caption id="attachment_16190" align="alignnone" width="2055"]

Яке adidas VRCT Jacket от Sport Depot[/caption]

Промяната идва, когато събереш смелост да я направиш.

Месеците на възстановяване минават бавно. Междувременно Дидо се разделя с първия си треньор и започва работа с един от най-добрите в дисциплината - Атанас Атанасов - национален и действащ рекордьор на България по скок дължина. Не след дълго успява да възвърне формата си и отново започва да печели. След всички преодоляни препятствия има смелостта да си поставя нови цели - участие и класиране на Европейско и Световно първенство, както и Олимпийските игри в Токио 2020 г.

Избрах да сложа надписа Brave на моето VRCT Jacket...

“Защото това е всичко, което ми трябва, за да постигна мечтите си. Всеки от нас се ражда с определен талант и е готов да даде част от себе си, за да стигне до успеха, но никой не се ражда с куража на супергерой. Понякога трябва да започваме отново и отново и отново и да изградим своя път нагоре.”Колекция VRCT Jacket ot adidas може да бъде намерена в магазините на Sport Depot и онлайн тук.

Снимки: Глория Георгиева

Видео: Емануил Алберт