Обикновено бягането се смята за едно от най-естествените движения, които човек може да изпълнява, но е и един от спортовете, които се нуждаят от много енергия. Не е достатъчно да си само ентусиазиран, за да изпитваш удоволствие от бягането, важно е да си и добре оборудван за този спорт. Много хора подценяват важността на обувките за бягане и това може да е причина да се откажат от практикуването му.

Преди няколко месеца adidas Running представиха най-новото попълнение към емблематичната си линия - adidas Ultraboost 22, която осигурява на бегачите с 4% по-добра възвръщаемост на енергията от предходния Ultraboost 21. За направата на обувката са използвани устойчиви материали. Подметката е направена от естествен каучук CONTINENTAL™ за по-добро сцепление, а горната част на обувката съдържа минимум 50% рециклирана Parley пластмаса от океаните.

Новият силует бележи ключов момент от дългогодишната кауза на adidas да предоставя най-добрите продукти за жени, съобразени спрямо техните нужди. Новите Ultraboost 22 са създадени върху конкретни проучвания за женските стъпала, които подпомагат появата на перфектната обувка за жени бегачи.

Изцяло женският екип на adidas от дизайнери и разработчици на продукти си партнира с бегачи от общността на adidas, за да създаде новия силует. Обувката бележи най-голямото си подобрение към линията Ultraboost досега. Моделът, който винаги е бил в челните редици в бягането от първото си лансиране от 2015 г., сега предоставя върховна технология за връщане на енергията, съчетана с прецизен дизайн за максимален комфорт. Дизайнерският екип на adidas идентифицира ключови разлики във височината на стъпалото, анатомията на петата и походката при жените. Вземайки предвид тази информация, Ultraboost се фокусира в подобрения, които отговарят по-добре на физиологията на женското стъпало: по-стеснена зона за поддържане на петата, по-плитка предна горна част, които да предотвратят появата на плоско стъпало.

„Ultraboost 22 е вълнуваща стъпка за adidas Running и показва абсолютната отдаденост на бранда да предложи най-добрите продукти на всички бегачи и да ги подкрепи в постигането на личните им цели. Като спортист, старанието на брандовете да подобряват и да надскачат границите си, ме вдъхновява да направя същото. Чудесно е да знам, че имам подкрепата, от която се нуждая на всяка стъпка.“

Shaunae Miller-Uibo, атлет на adidas и двукратен олимпийски шампион.

Подкрепата е изключително важен елемент за успеха на един спортист и от SPORT DEPOT са напълно наясно това и заедно с adidas създават съвместена инициатива - adidas Running Studio. Тя e 360 изживяване за бегачите, които искат да постигнат най-добрата версия на себе си. Студиото е специално обособена зона в магазините на българската компания за спортни стоки. Женската част от бегаческата общност ще имат възможност да изпробват новата обувка Ultarboost 22 в следните два обекта: Sport Depot Младост в София (11.03 – 24.03) и в Sport Depot Retail Park Пловдив (25.03 – 07.04), както и да тестват своите умения на бягащата пътека, като ще бъдат прецизно анализирани със специален софтуер и помощта на професионален експерт от екипа на adidas. Всяка от участничките на зоната ще получи специален подарък от adidas – лимитирана серия скрънчи – за повече стил в рънинг моментите.

Често хората бягат за удоволствие или защото искат да постигнат физически резултати – здраве, добра форма, красива фигура. adidas вижда в тази тенденция възможност да бъде полезен партньор на бегачите, като им осигури професионално отношение и съвети в начинанието им. За целта използва доказания в международен план софтуерен доставчик GaitON® - от два различни ъгъла камери заснемат позата на бегача при всяка негова крачка, за да проследят отблизо силните и слабите му страни, като се засичат и определени точки по тялото за определяне на позите. 

На 3 април гост на adidas Running Studio в Sport Depot Retail Park Пловдив ще бъде рекордьорката ни в бягането на дълги разстояния и участник в Олимпийските игри в Рио 2016 - Милица Мирчева, която ще бъде на живо в магазина, за да ви даде професионален съвет относно физическата ви подготовка в спорта, който обичате.

Но от adidas и SPORT DEPOT не спират до тук. Заедно със SILLIA създадоха adidas Hi Energy плейлист в Spotify с парчета за рънинг, които са само на жени-артисти. Сподели линк (YouTube или Spotify) с твоето любимо парче за бягане тук и може да спечелиш новите Ultraboost 22. Най-добрите предложения ще бъдат добавяни в плейлиста.

Направи бягането още по приятно с чифт adidas Ultarboost 22 от магазини SPORT DEPOT или оналйн на sportdepot.bg