Последните години видяхме завръщане на много модели в света на кецовете. Ретро вълната погълна цялата модна индустрия. Но появата на adidas Forum по рафтовете на магазините се превърна в едно от важните събития, защото серията успява да задоволи носталгията на истинските фенове, интереса на модните ентусиасти, търсещи оригинални силуети, и жаждата за креативност на тези, които искат да изразят себе си чрез всеки детайл.

Още през 80-те години, Forum се подрежда сред лидерите в света на спорта, защото освен качеството на материалите и отличителния силует, този модел създава усещането в атлетите за нещо ексклузивно със замисъл за самите тях. Доказателството е регулируемата лента. Тя е избрана с идеята за удобство и сигурност на баскетболния корт, но стрийт културата бързо обиква модела, тъй като точно този детайл позволява всеки да персонализира своя чифт без значение по какъв начин я носи или изцяло я махне. adidas Forum е сред ретро моделите днес, които успяват да запазят класическия си силует без големи промени. Той е лесно разпознаваем и с изключителна история, но в същото време изборът на материали, различните варианти за височина и цветови комбинации ти позволяват да се отличиш. От изгряващи дизайнери като Arwa Al Banawi от Саудитска Арабия до гиганти като M&M’s, McDonald’s (по дизайн на Eric Emanuel) и The Simpsons, дори и колаборациите на #adidasFORUM са се превръщали многократно в сензации за цялата поп култура.

 

Общността на adidas Forum е изградена от креативни, амбициозни и смели хора. На роден терен такива са Мила Роберт, GR!NGOD и Калин Калинов, защото те успяват да прескочат границите  на това да създаваш нещо изключително само в една категория. GR!NGOD е от младите хора, които ежедневно ни вдъхновяват да следваме своя път и да вярваме в избора си. От експериментите в музиката и вниманието към феновете му до мечтите, които осъществява на сцената на НАТФИЗ, той доказва, че за креативността няма лимити, единственото нещо, от което имаме нужда е смелост. Мила Роберт е феномен в българската съвременна култура, защото ако не я следваш в социалните мрежи заради пъстрите и изненадващи модни визии, то определено саундтракът на някоя твоя вечер е включвал нейни песни. Дръзките й решения в музиката се пренасят и в модата. Разнообразието в каталога на adidas Forum се превръща и в аналогияна света и ежедневието ни, където всеки иска да изрази кой е дори и чрез избораси на кецове. Защото модата винаги е била най-лесният и красноречив начин да покажеш идеите и характера си, а adidas Forum ти дава гъвкавост да ги носиш по всякакви начини и сам да избереш дали търсиш отличителни цветове, класическото за adidas Originals синьо или нещо изчистено. Възможността да заложиш на висок, среден или нисък вариант обещава всеки да открие своя Forum модел. Калин Калинов, от своя страна, се е посветил на танца, който е свое образнавръзка между спорта и изкуството. Брейкът винаги е успявал да обединява както общности, така и идеи, а в света на кецовете, точно улиците и хората превръщат един модел в икона. Защото колкото и да са важни в историята различните легенди носили даден силует, то хората с ежедневните са избори са силата, която превръща концепцията за една серия в движение. А adidas Forum е точно за тези, които търсят новото и неочакваното и са готови да приемат предизвикателствата във всеки момент без значение дали става въпрос за музика, мода или спорт.

Фотограф: Евгени Гочев

Асистент фотограф: Теодора Коларова