Един модел, превърнал се в икона на няколко поколения, празнува юбилей тази година. Air Max 90 е сред най-популярните, разпознаваеми и обичани силуети, създавани някога от Nike и от компанията нямаше как да подминат 30-годишнината от пускането на пазара на емблематичната обувка. Това се превръща във факт чрез капсулна колекция, в която изпъкват три варианта, вдъхновени от култовите 90-ки. Air Max 2090, Air Max 90 Flyease, както и Air Max Verona, посветен на дамите, са трите перли в тазгодишната колекция, предназначнена за своеобразния рожден ден на втория флагман на Air Max серията.

[caption id="attachment_17110" align="alignnone" width="1024"]

Air Max 2090[/caption]

Air Max 2090 категорично е вдъхновен от класиката, комбинирайки традиционното с модерното. Една от запазените марки на модела, т.нар. mudguard, който се простира от двете страни на обувката, по почти цялата ѝ дължина над подметката, отново е тук, както и логото на петата, а част от нововъведенията са по-голяма камера, както и различна визия на голямото Swoosh лого острани. Дизайнерите използват цветове, които по принцип са присъщи за електромобилите и на практика пресъздават в тези кецове виждането си за това как ще изглеждат колите през 2090 година.

[caption id="attachment_17112" align="alignnone" width="1024"]

Air Max 90 FlyEase[/caption]

Air Max 90 FlyEase е олицетворение на идеята да обуваш кецовете си максимално лесно и точно поради това има доста нетрадиционна пета, която е гъвката точно с тази цел. И този модел е вдъхновен изцяло от оригиналния Air Max 90, дело на Тинкър Хетфийлд и известен като Air Max III до 2000 година.

[caption id="attachment_17113" align="alignnone" width="1024"]

Аir Max Verona[/caption]

Аir Max Verona има за цел да събере най-доброто от всичко, което Nike са създавали за дамите през годините и кръстосва както Air Max 90, така и Air Max Thea, и Air Max Dia. Камерата на Air Max Verona е уголемена с 200% спрямо стандартната, което кара този модел да изглежда доста секси.

Снимки: Nike.com