След пауза от над две години, музиката на един от най-добрите рапъри в историята отново е достъпна в най-популярната музикална платформа. Дискографията на Jay-Z бе премахната от Spotify през 2017 година, но навръх неговата 50-годишнина, 4 декември, случайно или не, пак е налична за милионите фенове на Шон Кори Картър, както всъщност е рожденото име на едно от значимите имена в музикалната индустрия.

И до днес причината за внезапното заличаване на творчеството на Jay-Z в Spotify остава неясна и официално основание така и не бе посочено. Логиката сочеше, че всичко това бе ход, който целеше популяризирането на TIDAL - друга програма за online streaming на музика, която е собственост на нюйоркската легенда, но потвърждение за това така и не бе получено, а освен всичко друго, песните му останаха достъпни в Apple Music.

https://open.spotify.com/artist/3nFkdlSjzX9mRTtwJOzDYB?si=zL2aTxHXS_Od5kcX5OVfgAВ крайна сметка всички албуми на Jay отново са в Spotify и всеки един от нас може да се наслади на класики като дебютната му тава Reasonable Doubt (1996), The Blueprint (2001) и The Blueprint 2: The Gift & The Curse (2002), The Black Album (2003), Kingdom Come (2006), както и по-новите Magna Harta Holy Grail (2013) и 4:44 (2017).