Двудневно състезание, което ще събере множество атлети както от България, така и от чужбина, награден фонд от 10 000 евро за победителите и множество емоции - това е Bulgaria Fittest 2020. На 27 и 28 юни тази година пред НДК ще се съберат едни от най-силните мъже и жени, но пресявките за елитния турнир, организиран от CrossFit 681 и подпомогнат от Crossfire, ще започнат доста по-рано.

Bulgaria Fittest 2020Чакането приключи! Време е да ви разкажем по-подробно за Bulgaria Fittest 2020. Това е индивидуално двудневно състезание, организирано от CrossFit 681, което ще превземе София на 27 и 28 юни! Пространството пред НДК ще стане арена на зрелищна битка, в която ще премерят сили 150 състезатели от различни краища на Европа, които ще изпълнят поредица от разнообразни предизвикателства с цел да разберем кой е най-силният сред тях. Бъди там!✖✖✖The wait is over! It’s time to tell you all about Bulgaria Fittest 2020! This is an individual two-day fitness competition happening in Sofia on the 27th and 28th of June, powered by CrossFit 681.The space in front of the National Palace of Culture will be transformed into an arena, where 150 athletes will compete in order to find who’s the fittest.#BulgariaFittest #CrossFit #CrossFitSofia #CrossFitTournamentPosted by Bulgaria Fittest on Monday, February 17, 2020

Oрганизаторите отчитат, че от очакваните 500 участници от цял свят, в крайна сметка за юнските финали ще останат близо тройно по-малко - 150. Всеки, който иска да се включи в битката за званието Bulgaria Fittest, може да се запише за участие в специалната регистрационна форма, която ще бъде активна до 06.04 23:59ч. Мястото за регистрация е едно - http://bulgariafittest.com/

Въпросните 150 състезатели ще бъдат определени чрез онлайн квалификации, а както при мъжете, така и при жените, ще има три различни категории - начинаещи, напреднали и елит. Идеята на състезанието е всеки участник да премери сили и да изпита максимума на възможностите си в надпревара, която комбинира движения от три олимпийски дисциплини - лека атлетика, спортна гимнастика и вдигане на тежести.

“Предизвикателствата ще бъдат обявни часове преди началото им, което ще подложи всички атлети на ултимативен тест на физическата им сила и издръжливост. Напрежението и зрелището за участниците с гарантирани още от записването им за квалификациите и чак до самия финал, близо четири месеца по-късно’”, обявиха организаторите.

CrossFit 681 е една от най-големите лицензирани зали за CrossFit в България. Освен с десетки активно трениращи на професионално и любителско ниво, залата може да се похвали и с участие в организацията на други спортни събития и CrossFit състезания, включително съревнования в рамките на мултиспортния фестивал Sofia Fit Fest.

За съпорт при организирането на такъв мащабен проект на помощ са се притекли и Crossfire - сертифицираните треньори от залата предлагат всекидневни предизвикателства вече 5 години. Всяка година залата е успешно представлявана от атлетите си на състезания в България и по света.

Bulgaria Fittest 2020 ще се проведе със съдействието на Столична община. Допълнителна информация и новини за състезанието можете да намерите в страниците на Bulgaria Fittest във Facebook и Instagram, както и на bulgariafittest.com.