Успешното сътрудничество между Върджил Абло и Nike продължава на пълни обороти, но този път не става дума за кецове. Световноизвестния дизайнер и спортната компания правят своеобразен подарък за децата на Чикаго съвместно с The Boys and Girls Club във Ветровития град.

Всички замесени страни са осъществили проект, който се изразява в цялостното реновиране на баскетболните съоръжения на организацията в Гарфийлд Парк в Чикаго. Абло е приел каузата присърце, защото е родом именно от щата Илинойс и по-точно от градчето Рокфорд, намиращо се в непосредствена близост до Чикаго.

Освен баскетболното игрище ("YOUTH COURT"), в което преобладават синьо и зелено, както и запазената марка на линият Off-White™- кавичките, ремонт са претърпяли съблекалните, както и стаите за игра. Всичко това се случва в навечерието на Звездния уикенд в NBA, който ще се проведе в Чикаго за първи път от 1988 година насам. Реновираните съоръжения вече са отворени и са достъпни за всички, които имат желание да ги ползват.

Nike и Абло ще пуснат в действие и All-Star Academy на същото място - платформа, която ще помага на децата и младежите да се усъвършенстват както чисто спортно на игрището, така и в други сфери, свързани с играта, като спортен дизайн, различни науки и журналистика. Това е само едно от множеството събития, съпътстващи Звездния уикенд на най-силното първенство по баскетбол в световен мащаб.