Ванеса Ангелова е творец в няколко аспекта. Днес ние ви я показваме като илюстратор - Ness.Arts.Net или kind.e.nough. Научила се сама да рисува и впоследствие записва да учи анимация с цел да развива таланта си. Вече 6 години основното вдъхновение, което я стимулира да твори е женският образ - физика и душевност. Всяка нейна изложба носи едно и също заглавие - Have you been kind enough? Чрез провокацията засяга проблематиката “нежност”, в която има много красота, неподправена женственост и цвят.
Защо нежност? Според Ванеса това е основата на всичко що е “извисено” и особено в изкуствово. Нежността има много различни превъплъщения, но рядко под формата, която разкриват жените, които тя рисува.



Моите жени са наситени - от емоции, от преживявания и най-вече от противоречия. Те не крият тъмнината в себе си, нито сълзите си, нито чертите, които са в разрез с “общоприетата” догма при жената.
Моите жени не са само нечии дъщери. Не са просто кокетки. Нито прелъстителки. Не са голямата любов. Те не са дори и майката.
Моите жени са бури. Те са и лек полъх.