Ако съдим по научно фантастичните филми от края на 20-те, хората тогава са били убедени, че още в началото на 21 век всички ще пътуваме с хвърщачи коли и ще живеем в Космоса. Ето ни обаче в 2020, все още заземени, но със същите мечти. За щастие обаче насреща имаме много нови и иновативни IT джаджи. Футуристичният им дизайн и ни кара да искаме продукта на всяка цена. С всяка година, технологиите изненадват все повече. Вече не говорим просто за стилни аксесоари, а за нужни елементи от ежедневието ни. Тази година няма да е по-различна -  модели с новаторска идея и изработка ще бъдат допълнение към всеки месец, така че очаквайте неочакваното!

Месец март бележи началото на една нова ера в света на технологиите, като започнем от рилийса на най-скъпия настолен компютър на света и завършим с удивителен нов модел Mercedes-Benz, който според нас може да се сравнява дори и с модели на Tesla! Бъдещето е тук!

Mac Pro 2020

Признаваме, Apple отново вдига летвата в индустрията с най-новия си модел Mac Pro 2020, чиято цена е също толкова изумителна, колкото и дизайна му. Компютър за 13 000 лева се очаква да бъде особено открояващ се в пространството, но не и в този случай - бяла кутия, лого на Apple отстрани и предница, която много хора започнаха да наричат “ренде”, заради множеството дупки с цел лесно охлаждане на системата. Макар и значително по-безшумен и бърз, новият Mac Pro не се отличава толкова много от предишните модели и според нас подобна инвестиция си заслужава, ако сте колекционери на Apple продукти и държите да имате най-новите им модели на момента.

Mobile Pixels Duex Pro

Някога искало ли ви се е да разширите екрана на лаптопа си, за да вършите повече работа по едно и също време? Ако да, то това вече е напълно възможно. Новият Pixels Duex Pro представлява 12,5 инчов монитор, който е съвместим с всеки модел лаптоп и издига мултитаскинга на едно съвсем друго ниво. Замислете се колко бихте изпъкнали с това екранно допълнение, ако сте навън и го извадите, за да работите с него и лаптопа ви. Колкото до цената, 600 лева, Pixels Duex Pro е доста по-бюджетен от повечето други продукти в тази категория на пазара. Стилно, достъпно и практично, какво по-хубаво от това?

Xiaomi Mi Mix Alpha

Телефон изцяло екран? Изненадващо, но факт! Xiaomi наистина вдигна летвата при смартфоните с новия си Mi Mix Alpha. Тяло изцяло дисплей, основната камера - невероятните 120 мегапискела. Интересно, нали? Въпросът тук обаче е дали този дизайн е практичен за всекидневна употреба. Тъй като е още прототип, Mi Mix Alpha има някои забавяния с операционната система Android, а специфичния дисплей не позволява употребата на протектори за екран, но въпреки това според нас това е бъдещето на смартфоните и ако искаме да еволюираме с технологиите, трябва да се поемат и някои рискове!

Samsung Sero TV

Концептуалният и артистичен модел телевизор на Samsung  изключително ни заинтригува. Способността му да се завърта автоматично според типа видео е качество, което всеки TikTok потребител ще оцени! Картината е 4K, няма излишни кабели, стандартен размер. Звучи добре, но единствения проблем според нас е несъвместимостта му с iOS продукти, което значително би затруднило потребителите на Apple. Цената както се очаква за 47-инчовия Samsung Sero TV  е 3100 лева и според нас е продукт, който определено си заслужава внимание.

Mercedes-Benz Vision AVTR

Оставихме най-доброто за накрая. Mercedes-Benz този път създаде същински шедьовър, който като че ли е дошъл от бъдещето с машина на времето. До известна степен, синият модел Mercedes е свързан с Avatar франчайза, основно защото филмът обсъжда теми за устойчивост, опазване на природата и връзка между човек и машина, точно целите, които новият Vision AVTR си е поставил. Колата няма волан, напълно автоматична, с изкуствен интелект, общо взето живо същество! Вдига до 400 км в час за няколко секунди, използвайки изцяло органична клетъчна енергия. Дисплеят отвътре заема формата на Т, а колелата са като кълба падащи звезди, толкова са блестящи и бързи! За подобна кола от бъдещето очаквахме цената също да е космическа, но точно обратното - 120 000 лева звучи евтино в сравнение с повечето модели Lamborghini. Със сигурност бихме искали да имаме един Vision AVTR в гаража, с който да пътуваме през паралелни реалности!