Новата 2020 година в снийкър културата се очертава да бъде особено запомняща се с множество интересни колаборации, както на глобални марки като Nike и Adidas, така и на редица дизайнерски модни имена като Gucci и Alexander Wang. За да ви спестим дългото търсене из Интернет на тези престоящи проекти, ние сме подбрали шест от най-интригуващите според нас, чиито рилийс предстои в близките месеци.

Run-DMC x Adidas Superstar

След мащабната колаборация с Prada, Adidas стремглаво се насочва към следващата, този път с легендарната хип-хоп група Run-DMC,в чест на 35-я рожден ден на модела Superstar. Според източници, той ще е в три разцветки - черно, бяло и комбинация между двете. Логото на Adidas и лицето на покойния Jam Master Jay ще бъдат разположени на езика на обувката, а марката Superstar ще се отличава с две червени ленти в чест на логото на групата. Тъй като Run-DMC гордо носеха обувките си без връзки, очаква се, че и новите юбилейни Superstar ще бъдат удобни за носене по същия начин!

Цена: $150

Travis Scott x Nike Air Max 270 React

Слуховете ни подсказват, че дебютът ма тази предстояща колаборация между Nike иTravis Scott ще бъде в близките няколко месеца. Основата на обувката е кремавият цвят, в комбинация с акценти в жълтеникав и лешников отенък, придаващи особено “земно” усещане на продукта. Важен детайл е логото на музикалния лейбъл на Scott “Cactus Jack”, разбира се. За горната част на обувката и връзките са използвани велур и зеленикава кожа. Добавяйки този чифт към колекцията ви, със сигурност ще привлечете внимание!

Цена: $190

Adidas Originals Puff Trainers by Alexander Wang

Представете си зимни ботуши - само че десет пъти по-готини. Така бихме описали този особено футуристичен модел, дело на Alexander Wang и. Adidas Originals.Масивната основа е от изкуствена кожа, а горната част около глезена, приличаща на чорап, отлично предпазва крака от студ и сняг.Ако си търсите топла обувка, с която да привличате погледи на всяка крачка, това е правилният избор за вас!

Цена: $250

Adidas Yeezy Quantum

Новите баскетболни обувки на Kanye West и Yeezyот дълго време бяха в процес на изработка. След погрешните слухове през 2018, че NBA са забранили носенето на Yeezy на баскетболния корт, сега от новите Adidas Yeezy Quantum се очаква да всеят фурор на пазара, когато излязат по време на NBA All-Star Weekend.

Цена: около $300

Sean Wotherspoon x Atmos x Asics Gel-Lyte III

След прекратяването на партньорството си с Nike, Sean Wotherspoon продължава да бъде верен на усета си за смели и шарени цветови палитри, този път обаче с помощта на Atmos и Asics Gel-LyteIII. Все още е твърде рано да се каже със сигурност какво ще представлява колаборацията им, но на базата на слухове, дизайнът на обувките ще включва и Velcro брандинг сред останалите детайли.

Цена: около $100

Gucci x Disney

В чест китайската нова година - тази на Плъха, Gucci я отбелязва подобавщо като си партнира с Disney и заедно създават екстравагантна колекция с фокус върху емблематичното лого на Мики Маус. От дрехи до аксесоари, всеки елемент носи лика на обичания от всички мишок. Колкото до обувката, тя е кремава на цвят и с  изчистен дизайн, освен цветното изображение на Мики Маус отстрани. Не особено смел, но затова пък изключително стилен модел, който е подходящ за малки и големи!

Цена: €790

Off White x Air Jordan V

За да отпразнува подобаващо 30-тата годишнина на Air Jordan V, Virgil Abloh ще продължи партньорството си с Nike/Jordanлинията и през 2020 с най-новия модел на Off White и Air Jordan. Това издание ще се отличава с черна текстилна мрежа в горната част на обувката.Логото “Shoelaces”, запазена марка на Off White, както и светлоотразителни езици с логото Fire Red Jumpman и 23, зашити на петите върху изтъркана полупрозрачна подметка, също ще бъдат включени в дизайна. Дебютът на този наш фаворит ще бъде през февруари, по време на очаквания с нетърпение All-Star Weekend.

Цена: $225

Supreme x Nike Air Force 1 Low 2020Може би най-сетне имаме достоверен снимков материал за този така дългоочакван модел Supreme x Nike Air Force 1 Low 2020, благодарение на Jean Carlos, който публикува тази снимка в Инстаграм. От нея разбираме, че обувката ще бъде с традиционния силует на Air Force 1 Low, но с добавено червено лого на Supreme на петата. Минималистичен дизайн, но затова пък подходящ за всеки вкус! Слуховете са, че тази колаборация ще е достъпна на пазара от месец април, но точна дата още не е обявена.

Цена: около $150

Текст: Аля Патерсън