Пролетта вече е тук, а това означава само едно - време за сезонен ъпдейт на гардеробите ни! В днешно време, звездата на всеки стилен аутфит е не кой друг, а един чисто нов модел обувки, разбира се! В този дух, за всички онези sneakerheads, нетърпеливи да обновят колекцията си, сме подготвили интересен подбор на редица предстоящи рилийси на Nike модели. Месеците май и юни определено ще оставят отпечатък на снийкър стената на славата!

Air Jordan 5 OG

Новите Air Jordan 5 ще превземат пазара по случай 30-тата годишнина на легендарния модел. Идентична с предшественика си от 1990 година, тази огнена обувка е с гладък кожен дизайн, включващ специалните детайли сребърен език и черна платформа с червени огнени “зъбци”. Логото, както и Dunkman-a са също обагрени в ярко червено. Абсолютната класика в жанра ще бъде достъпна от 2-ри май на цена от $200.

AIR JORDAN 13 GS AURORA GREEN

За баскетболна обувка, дизайнът на новите Air Jordan 13 GS Aurora Green се отличава като по-минималистичен, с два основни акцента. Първият е Dunkman-а в ярко син цвят, а вторият са пастелно зелените акценти на подметката и петите. В останалата част от силуета предобладават бялата кожа и двуцветните връзки (розово и зеленикаво). Ще можете да добавите този нов Air Jordan модел към колекцията си на 8-ми май на цената от $140, за да покорите с него както баскетболното игрище, така и улицата!

LEBRON 17 LOW

Ако сте почитатели на легендата LeBron James, то новата серия LeBron 17 Low ще ви допадне! Този модел ще се предлага на пазара в най-различни разцветки, от стандартно черно до по-светли тонове като телесно, бяло и сиво. По-интересната разновидност тук е именно бежово-телесната обувка. При нея ясно виждаме как всеки сегмент от дизайна е в пълен цветови унисон с останалите, като изключим сребърните краища на Nike логото отстрани и леко прозрачната платформа. Един важен отличителен детайл е и King’s Crown логото на петата, символизиращо баскетболната легенда. Спортни, леки и удобни, с новите с LeBron 17 Low, достъпни на пазара от 16-ти май за $160, ще изглеждате добре дори и когато тренирате!

LEBRON 17 UPTEMPO

Без съмнение най-екстравагантният модел от пролетната ни селекция е LeBron 17 Uptempo. Тук отличаващите черти са заслепителния и доминиращ червен цвят, тъмните "капки боя" от двете страни, създаващи усещане за дълбочина на дизайна, и може би най-необичайното - обърнатото Nike лого на платформата. Детайлната концепция е завършена с черните подметка и връзки, обединяващи всички елементи на дизайна. Този чифт ще бъде достъпен от 8-ми май на цената от $200. С неговото присъствие в гардероба, всички погледи ще бъдат вперени в краката ви!

AIR JORDAN 1 GAME ROYAL

Кралете в снийкър културата, каквато я познаваме днес, Air Jordan 1 излизат с нова свежа разцветка на популярната си обувка. Кралско синята основа на Game Royal е подчертана от черните връзки, език и Nike символ, както и от бялото Air Jordan лого и странични акценти. С този модел, който може да бъде ваш от 9-ти май на цената от $170, определено ще придадете класа на всеки аутфит!

INSTANT SKATEBOARDS X NIKE SB DUNK LOW

Средата на май предстои да бъде отбелязана с интригуващата колаборация на японския скейтшоп Instant Skateboards и Nike. Поводът - 25-годишнината на обичания от феновете SB Dunk Low модел, който все още е предпочитан избор на пазара. Дизайнът - разчупен, с перфектна симбиоза между светлосиня и бяла кожена основа, черни връзки и подметка, както и логата на Nike и Instant Skateboards от двете страни. Този модел - предизвикателство, се очаква да излезе на пазара около средата на май, а повечето почитатели отдавна го очакват с голямо нетърпение!

Air Jordan 13 Retro Flint

Един модел, подлежащ на множество спекулации относно преждевременни неофициални рилийси, Air Jordan 13 Retro Flint окончателно излиза съвсем скоро на пазара! Завръщащ се за пръв път от 2010 година, обувката е с изчистен силует - бял кожен връх, тъмносиня мрежеста основа, сив велур от двете страни, както и също присъстващата холограма тип котешко око на петите, запазена марка на модела. Преродени в пълния си блясък, новите Jordan 13 Retro Flint ще бъдат факт от 30-ти май на цена от $190.


7/11 X NIKE SB DUNK LOW

Пролетта предстои да ни заинтригува още повече със силно дискутирания предстоящ проект на веригата магазини 7/11 и Nike SB Dunk Low. Дата на официалния рилийс, както и на цената още не са обявени, но едно е сигурно - моделът бързо ще изчезне щом стане достъпен! Факт е, че досега през 2020 Nike успя колаборира с мнозина артисти и глобални скейт марки, Travis Scott и Instant Skateboards. Никой обаче не очакваше 7/11 да се включат към този легендарен списък! Дизайнът на съвместната обувка е както се и очакваше - в така познатите и харесвани цветове на магазините - червено, зелено и оранжево. Телесно-бяла платформа, бели връзки и логата на производителите от двете страни напълно усъвършенстват естетичния дизайн на модела. Не просто обувка, а цяло събитие, очакваме тази колаборация с особено любопитство!


AIR JORDAN 11 LOW WMNS  

Синьото това лято без съмнение е фаворит сред снийкър индустрията! Отново се сблъскваме с Air Jordan, но този път модел 11 Low WMNS. Красивото съчетание между елегантност и спортна практичност отсега подсеща, че дамите определено ще имат голям интерес към тази обувка! С искрящата си бяла кожена основа, връзки и платформа, допълнени от сините вълнисти на върха и от двете страни, Air Jordan 11 Low WMNS ще са едно сияещо допълнение към всяка колекция! Дамската баскетболна обувка, съчетание между елегантност и спортна практичност, ще бъде достъпна в магазините от 18-ти юни на цена от $185.

AIR JORDAN 1 HIGH OG TIE-DYE

Безвременните Air Jordan 1 ще имат още едно ексклузивно допълнение към дамската си линия. Предстои да се докоснем до новите High OG Tie-Dye чиито отличителен белег ще бъде разцветката - преливащи един в друг сини и зелени цветове. Пастелният силует ще бъде допълнен от чисто черните Nike и Air Jordan лога отстрани, както и от белите акценти на платформата и езика. Свежото пролетно предложение ще бъде достъпно от 11-ти юни за $170.