NoPoint Atlier започна летните си резидентски програми за артисти с гостуването на Glow през изминалия месец. Графити артистът прекара 10 дни на село и в града, през които осъществи проектът си “Sunset over the river" – абстрактен проект, изграден от две части. Първата част в лицето на голяма фасада в Габрово, а втората – лимитирана серия принтове, напечатани на сито в NoPoint. Проектът беше подкрепен и от фондация Visionary, които предоставиха палитрата от цветове за стената. Glow сподели, че за него най-ценното, което е получил от престоя си са мотивацията и увереността, че такива проекти са необходими все повече в градската среда, след като много габровци коментираха положително творбата му.

А, неговите домакини от NoPoint Atelier продължават да канят артисти и да работят по нови проекти. В момента тече отворената им покана за артисти, които да поживеят и поработят при тях през септември. Търсят се двама артисти, занимаващи се с визуални изкуства, които да отпечатат своя лимитирана серия ситопечат. Може да научите подробности от сайта им nopointatelier.com/open-call, а срокът за кандидатстване е 31 юли.

За който все още не се е срещнал с тях, NoPoint Atelier е микро резиденция за артисти в едно малко село край Габрово. На пространството е вдъхнал живот Мирослав Живков (Миро), а сега заедно със семейството си живее там и тепърва започват да посреща своите гости. Те си поставят за цел да подпомагат артисти и творци, да предоставят пространство и възможности за работа, експерименти, вдъхновения, обмен и срещи между артистите и най-вече да разработват с тях цялостни, завършени и качествени проекти. Под секрет споделят, че се готвят и други изненади за лятото, така че хвърляйте по едно око към тях!